Peugeot 9X8 Hypercar: Με αυτό το όχημα θα επιστρέψουν οι Γάλλοι στο Le Mans [video]

Peugeot 9X8 Hypercar: Με αυτό το όχημα θα επιστρέψουν οι Γάλλοι στο Le Mans [video]

Η Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου 9X8 Hypercar με το οποίο θα συμμετάσχει το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA και φυσικά, στον φημισμένο 24ώρο αγώνα του Le Mans.

H πρόθεση της Peugeot να επιστρέψει στους αγώνες αντοχής ήταν γνωστή από καιρό και σήμερα, η γαλλική εταιρεία φρόντιζε να μας αποκαλύψει και το όχημα με το οποίο θα επιστρέψει, μετά από μια δεκαετία, στις πίστες και τον φημισμένο 24ώρο αγώνα του Le Mans: το 9X8 Hypercar.

Όπως φανερώνουν και οι πρώτες φωτογραφίες πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα αγωνιστικό με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση που θα συμμετέχει στη νέα κατηγορία Hypercar. Εξελίχθηκε από το τμήμα Peugeot Sport και φιλοδοξεί να οδηγήσει την εταιρεία σε νέες επιτυχίες, συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία της μάρκας στους αγώνες αντοχής.

Πέρα από τις πολλές ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, το 9X8 ξεχωρίζει και δείχνει πρωτοποριακό λόγω μιας απουσίας: Της ευμεγέθης πίσω αεροτομής που αποτελεί συνήθως, αναπόσπαστο κομμάτι των αγωνιστικών αυτοκινήτων του είδους. Η Peugeot δηλώνει πως το 9Χ8 παράγει τέτοια αεροδυναμική απόδοση που πολύ απλά δεν την χρειάζεται.

«Πετύχαμε τέτοιο βαθμό αεροδυναμικής απόδοσης που μας επέτρεψε να ακολουθήσουμε αυτή την οδό. Μη με ρωτήσετε πως! Έχουμε την πρόθεση να το κρατήσουμε μυστικό για όσο γίνεται περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Stellantis, Jean-Marc Finot, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.

9x8

«Η μεγαλύτερη ευελιξία που επιτρέπουν οι καινούργιοι κανονισμοί όσον αφορά την αεροδυναμική ευνοούν τις ριζοσπαστικές σκέψεις και παρέχουν στους σχεδιαστές τα εφόδια για τη δημιουργία καινοτόμων αυτοκινήτων», συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Olivier Jansonnie, τεχνικός διευθυντής του προγράμματος WEC της Peugeot Sport.

Την κίνηση του 9X8 Hypercar θα αναλάβει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν V6 bi-turbo κινητήρα 2,6 λίτρων που αποδίδει 680 PS, μια μπαταρία υψηλής τάσης 900 Volt και έναν ηλεκτροκινητήρα MGU ισχύος 200 kW που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, χαρίζοντας στο 9Χ8 χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 272 PS ανεβάζοντας την συνολική ισχύ στα 952 PS. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα αυτόματο σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων.

9x8

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία εμφάνιση της Peugeot σε αγώνα αντοχής ήταν οι 24 ώρες του Le Mans το 2011 με το Peugeot 908 HDi FAP. Αγώνας στον οποίο η γαλλική φίρμα μετρά τρεις νίκες. Δυο συνεχόμενες το 1992 και το 1993 και άλλη μια το 2009.

Η Peugeot θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα με δυο αυτοκίνητα και πίσω από το τιμόνι των 9Χ8 θα βρεθούν οι Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes και ο James Rossiter σε ρόλο εφεδρικού οδηγού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube