Πατέντα για μπαταρία στην οροφή από τη Ford

Πατέντα για μπαταρία στην οροφή από τη Ford

H Ford κατέθεσε πατέντα για εφεδρική μπαταρία τύπου μπαγκαζιέρας στην οροφή των οχημάτων, ιδανική για εξορμήσεις σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση σε φορτιστές.

Ford

Η Ford μετά την πατέντα για πόρτα «gullwing», κεντρίζει ξανά το ενδιαφέρον, καταθέτοντας μια νέα ιδέα για εφεδρική μπαταρία τύπου μπαγκαζιέρας στην οροφή.

Η αίτηση αναφέρει ότι η εφεδρική μπαταρία είναι ιδανική για μακρινά ταξίδια και εξορμήσεις στις οποίες η πρόσβαση σε φορτιστές είναι δύσκολη.

Για την ψύξη της, η μπαταρία διαθέτει αεραγωγούς που μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να κλείσουν προστατεύοντας την από νερό, χώμα, άμμο ή ψυχρό αέρα. Για περισσότερη προστασία από την αλλαγή της θερμοκρασίας, η μπαταρία προστατεύεται από αφρό πολυουρεθάνης.

Ford

Επιπλέον, διαθέτει μια μονάδα ελέγχου που επικοινωνεί ασύρματα με το αυτοκίνητο ελέγχοντας το επίπεδο φόρτισης της κύριας μπαταρίας του αυτοκινήτου, επεμβαίνοντας έτσι αυτόματα όταν χρειαστεί.

Ford

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν αυτή η ιδέα της Ford περάσει στην παραγωγή. Δείχνει όμως μια καλή λύση για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν εξορμήσεις στη φύση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube