Παράταση ζωής μέχρι το 2026 για το FΙΑΤ Panda

Παράταση ζωής μέχρι το 2026 για το FΙΑΤ Panda

H FIAT θα συνεχίσει να παράγει το Panda μέχρι το 2026, πλάι στην Alfa Romeo Tonale.

Fiat Panda

Το FIAT Panda με παρουσία περίπου 42 ετών αποτελεί μοντέλο σταθμό στην ιστορία της ιταλικής μάρκας και όλα δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδεύουν προς την κατάκτηση της αγοράς, το μικρό ιταλικό έχει ακόμα αρκετά χρόνια ζωής μπροστά του. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή του Panda θα συνεχιστεί στο εργοστάσιο του Pomigliano της FIAT στη Νότια Ιταλία, τουλάχιστον μέχρι το 2026. Πρόκειται για την μονάδα παραγωγής που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή της Alfa Romeo Tonale.

Fiat Panda

Θυμίζουμε ότι το Panda βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά του, η οποία έκανε ντεμπούτο το 2011. Εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του Ιταλού κατασκευαστή, σημειώνοντας το 2021 πάνω από 130.000 πωλήσεις.

Παράλληλα, φήμες θέλουν την Stellantis να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή νέου εργοστασίου μπαταριών, το οποίο θα προκύψει μετά την συνεργασία της Mercedes-Benz με την Total Energies. H νέα μονάδα θα είναι η τρίτη της Stellantis μετά από αυτές στη Γαλλία και τη Γερμανία και θα βρίσκεται κοντά στο Τermoli στην Ιταλία.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube