To Opel Rocks-e και... πυροσβεστικό όχημα 

To Opel Rocks-e και... πυροσβεστικό όχημα 

Ένας ειδικά διαμορφωμένο Opel Rocks-e εντάχθηκε στην πυροσβεστική δύναμη του εργοστασίου στο Rüsselsheim. 

Είναι μικρό, ευέλικτο και ηλεκτρικό. Με αυτά τα βασικά προσόντα, το Opel Rocks-e εντάχθηκε στην πυροσβεστική δύναμη του εργοστασίου στο Rüsselsheim και έγινε το μικρότερο όχημα που έχει η υπηρεσία στον στόλο της. 

Για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά εξοπλίστηκε με τους απαραίτητους φάρους στην οροφή, απέκτησε το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και τα σήματα της υπηρεσίες και το εσωτερικό του διαμορφώθηκε έτσι ώστε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και στο χώρο για τα πόδια των επιβατών να χωρούν οι πυροσβεστήρες και τα απαραίτητα εργαλεία του πληρώματος. Όλα αυτά με τη φροντίδα του  Advanced Engineering και της OSV (Opel Special Vehicles). 

Opel Rocks-e

Χρησιμοποιώντας το ευέλικτο Rocks-e, η πυροσβεστική κινείται χωρίς εκπομπές ρύπων και μπορεί να φτάσει γρήγορα σε κάθε γωνιά των εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Η αυτονομία των 75 km(σύμφωνα με το WLTP) είναι υπεραρκετή. Αντί να σταθμεύσουν το όχημα στην πόρτα και να περπατήσουν την υπόλοιπη διαδρομή μέσα από τα μεγάλα κτίρια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, οι πυροσβέστες μπορούν τώρα να κινούνται ακόμη και μέσα στα κτίρια.

Ο ρόλος του είναι υποστηρικτικός καθώς μπορεί να μεταφέρει προσωπικό άμεσα και γρήγορα σε κάθε γωνιά των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στο Rüsselsheim. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube