Οι Top 5 Porsche, κατά τον ίδιο τον… Porsche [video]

Οι Top 5 Porsche, κατά τον ίδιο τον… Porsche [video]

O Dr. Wolfgang Porsche παρουσιάζει τις 5 πιο αγαπημένες Porsche της προσωπικής του συλλογής.

Πριν λίγες μέρες ο Dr. Wolfgang Porsche έκλεισε τα 75 και η εταιρεία είπε να το γιορτάσει με ένα video της σειράς Top 5.

Ο Wolfgang είναι ο νεότερος γιος του Ferry Porsche, εγγονός του μεγάλου Ferdinand Porsche και αδελφός του Ferdinand Alexander –χαϊδευτικά Butzi– Porsche, που σχεδίασε την πρώτη 911 (Στη φωτογραφία: ο Wolfgang, 7 χρονών, μπροστά, μαζί με τον Butzi, με τα μαύρα γυαλιά, τον πατέρα του και την πρώτη 356, το 1950). 

Wolfgang Porsche and family

Το παράξενο είναι ότι ο Wolfgang δεν σπούδασε μηχανολογία, αλλά οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Και δεν ξεκίνησε από την οικογενειακή εταιρεία, αλλά ως εισαγωγέας μοτοσικλετών Yamaha στην Αυστρία. Το 1976 πήγε στη… Daimler-Benz και μόλις το 1978 ορίστηκε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche AG. Το 2007 έγινε πρόεδρος της Porsche AG και της Porsche Automobil Holding SE, ενώ ένα χρόνο αργότερα μπήκε και στο Εποπτικό Συμβούλιο της Volkswagen AG.

Όπως είναι φυσικό, γνωρίζει πολύ καλά τις Porsche. Και όπως θα δείτε, έχει μια μεγάλη προσωπική συλλογή από τα «οικογενειακά» του μοντέλα. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται σπάνια κλασικά αυτοκίνητα όπως μια 356 America Roadster του 1952 και μια 356 Carrera 2000 του 1962, αλλά και πιο σύγχρονα όπως μια 911 Turbo S του 1993, μια από τις τελευταίες αερόψυκτες Porsche.

H συλλογή όμως δεν περιορίζεται σε παλιότερα μοντέλα, αφού περιλαμβάνει και σύγχρονα, όπως η Panamera Turbo S E-Hybrid, για την οποία ο Dr. Wolfgang εξηγεί: «Ο πατέρας μου σίγουρα θα την ήθελε, αφού έλεγε “Το πιο καινούργιο αυτοκίνητο είναι πάντα το καλύτερο”. Αυτό άκουγα πάντα. Όταν πρόσθετα ένα παλιό μοντέλο στη συλλογή μου, μου έλεγε: “Γιατί οδηγείς ένα παλιό αυτοκίνητο; Το πιο καινούργιο είναι και το καλύτερο”».

Πάντως, η Carrera GT μπορεί να μην είναι τόσο καινούργια, έχοντας κλείσει τα 15 χρόνια, όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή του Wolfgang – πιστεύουμε ούτε και του Ferry, αν ζούσε σήμερα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube