Οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Tesla στην Ελλάδα!

Οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Tesla στην Ελλάδα!

Η Tesla τοποθέτησε τους πρώτους Supercharger στη χώρα μας - δείτε που θα μπουν οι επόμενοι.

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Supercharger Station στην Αθήνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του έξω από το πολυκατάστημα Golden Hall.

Στο σημείο τοποθετήθηκαν έξι ταχυφορτιστές με τις αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ. Σε αυτόυς, τα Tesla Model S, Model X και Model 3 που διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά, θα μπορούν να φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Όταν το αυτοκίνητο αποκτήσει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι του, η εφαμρογή Tesla app ενημερώνει τον ιδιοκτήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Η εταιρεία παροτρύνει τους πελάτες της να φορτίζουν στο σπίτι ή το γραφείο μέσω οικιακής πρίζας ή wall-box για καθημερινή χρήση, και να χρησιμοποιούν τους ταχυφορτιστές σε περίπτωση που θέλουν να φορτίσουν πολύ γρήγορα (πχ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού). Το κόστος φόρτισης στους Tesla Superchargers είναι €0,35/kWh, καθιστώντας τη χρήση τους πιο οικονομική από ότι ένα βενζινάδικο για τα συμβατικά οχήματα.

Η Tesla σκοπεύει να ανοίξει ακόμα τρεις σταθμούς φόρτισης - έναν στην Πάτρα (δεύτερο τρίμηνο του 2021), έναν στη Λαμία (τρίτο τρίμηνο του 2021) και έναν στη Θεσσαλονίκη (τέταρτο τρίμηνο του 2021) - όπως μπορείτε να δείτε από τον σχετικό χάρτη.

[Πηγή: Tesla]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube