Οι πρώτες εικόνες από το αγωνιστικό LMDh της Porsche για το Le Mans

Οι πρώτες εικόνες από το αγωνιστικό LMDh της Porsche για το Le Mans

H Porsche δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του αγωνιστικού LMDh με το οποίο θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans το 2023.

H κυριαρχία της Porsche στις 24 Ώρες του Le Mans επί τρία συναπτά έτη από το 2015 έως το 2017 διακόπηκε κάπως απότομα εξαιτίας του σκανδάλου Dieselgate της Volkswagen. Τώρα όμως, ο Γερμανός κατασκευαστής θέλει να επιστρέψει στις νίκες συμμετέχοντας από το 2023 στην κατηγορία πρωτότυπων αγωνιστικών LMDh.

Θυμίζουμε ότι τα LMDh (Le Mans Daytona h) αγωνιστικά θα έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα WEC και IMSA. Oι ομάδες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά σασί για το αγωνιστικό τους (Dallara, Multimatic, Ligier, Oreca), με εκείνες να πρέπει να εξελίξουν τον κινητήρα, το υβριδικό σύστημα, το αμάξωμα, τη μετάδοση και άλλα εξαρτήματα. 

Porsche

Αυτό σημαίνει ότι η Porsche θα έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή για άλλη μια φορά στον θρυλικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, σπάζοντας το σερί της Toyota που κυριαρχεί εδώ και χρόνια.

Οι μάρκα από την Στουτγάρδη θα συνεργαστεί για την εξέλιξη του αγωνιστικού της με την αμερικανική ομάδα Penske. Στον τομέα του σασί η ίδια ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει αυτό της Multimatic.

Porsche

Oι δοκιμές εξέλιξης θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022, δίνοντας έτσι επαρκές χρονικό περιθώριο για την τελειοποίηση του αυτοκινήτου πριν το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα του 2023.

Αναμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε την Porsche να επιστρέφει στα πρωτότυπα αγωνιστικά του WEC και του IMSA. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα και η BMW ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην LMDh. Οι μάχες την σεζόν του 2023 αναμένονται ομηρικές καθώς ήδη οι Acura, ΒΜW, Audi, Cadillac και Porsche έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube