Ο Zanardi δοκιμάζει την M4 DTM ενόψει του αγώνα στο Misano [video]

Ο Zanardi δοκιμάζει την M4 DTM ενόψει του αγώνα στο Misano [video]

Τι λέει για το γεγονός ότι επέλεξε να αγωνιστεί δίχως να φορά τα πρόσθετα μέλη του.

Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών του DTM που επιτρέπουν στις ομάδες να έχουν σε κάποιους αγώνες και έναν επιπλέον οδηγό ως «επίσημο καλεσμένο» η BMW  έχει ήδη ανακοινώσει ότι στον αγώνα του Misano θα αγωνιστεί ο Alex Zanardi.

Είχε προηγηθεί στο Hockenheim ο Mattias Ekström, σε έναν αγώνα αποχαιρετισμό στον θεσμό που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με τα χρώματα της Audi, ενώ τον Σεπτέμβριο έχει ανακοινωθεί πως ο  Sebastian Ogier θα οδηγήσει μια Mercedes C 63 DTM  στο Red Bull Ring.

Οι μηχανικοί της ΒMW έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις μετατροπές στη Μ4 για να την προσαρμόσουν στις ιδιαιτερότητες του Ιταλού ο οποίος –να θυμίσουμε – έχει χάσει και τα δύο του πόδια μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα το 2001 στο Lausitzring.

za

Έτσι ο Zanardi βρέθηκε στο Dingolfing για να δοκιμάσει το αυτοκίνητο όπου οδήγησε χωρίς τα πρόσθετα μέλη του για πρώτη φορά. Όλοι οι χειρισμοί (γκάζι-φρένο) γίνονται με το χέρι και ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από την αίσθηση του αυτοκινήτου.

Ο ίδιος εξηγώντας γιατί δεν θέλει να οδηγήσει με τα πρόσθετα μέλη είπε ότι μέσα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ μεγάλες και αν τα φορά τα σώμα του δεν «αναπνέει». Είναι – είπε – σαν ένας κινητήρας χωρίς σύστημα ψύξης. Έτσι, στη διάρκεια των μετατροπών, υιοθετήθηκαν λύσεις που δεν προβλέπουν να φορά τα μέλη αυτά. Η διαφορά είναι τεράστια είπε ο Zanardi και αυτό απεικονίζεται και στην απόδοσή μου.

Παράλληλα – κατέληξε – δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να εγκαταλείψω το αυτοκίνητο. Πιστέψτε με, είπε, μπαίνω και βγαίνω από το αυτοκίνητο πολύ εύκολα χωρίς τα μέλη, ενώ αν χρειαστεί  να απομακρυνθώ από αυτό, μπορεί το θέαμα που θα προσφέρω να μην είναι και τόσο όμορφο, αλλά χρησιμοποιώντας τα χέρια μου μπορώ να τρέξω πιο εύκολα μακριά από το αυτοκίνητο σε επιφάνειες όπως το γρασίδι ή το χαλίκι, από όσο αν έπρεπε να χρησιμοποιώ τα ψεύτικα μέλη μου.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube