Ο Simone Resta αποχωρεί από τη Ferrari για να πάει στη Sauber

Ο Simone Resta αποχωρεί από τη Ferrari για να πάει στη Sauber

Θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. 

Ο επικεφαλής σχεδιαστής Simone Resta της Ferrari θα αφήσει τη ομάδα της Formula 1 στο τέλος αυτού του μήνα για να πάρει τη θέη του τεχνικού διευθυντή στη Sauber. Ο Resta εντάχθηκε στο δυναμικό του Maranello το 2001 και ασχολήθηκε στους τομείς σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης. Νωρίτερα είχε εργαστεί από το 1998 στη Minardi.

Η Sauber είχε πρόσφατα χωρίσει τους δρόμους της από τον τεχνικό της διευθυντή Joerg Zander και ο διευθυντής της ομάδας Fred Vasseur είχε δηλώσει τότε ότι θα υπάρξουν μεγάλα ονόματα που θα προστεθούν στο δυναμικό της ομάδας για να την ενισχύσουν. Ο Resta θα αναλάβει τη νέα του θέση την 1η Ιουλίου και θα αναφέρεται απευθείας στον Vasseur.

Μιλώντας σχετικά ο Vasseur δήλωσε πως ο Simone Resta έχει το καλύτερο προφίλ για να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Η άφιξή του στην ομάδα Alfa Romeo Sauber F1, είπε, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουμε για την ομάδα. 

Η αναχώρηση του Resta έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ferrari ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον επικεφαλής ασφαλείας της FIA Laurent Mekies, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα τον Σεπτέμβριο. Η Ferrari έχει δηλώσει μόνον πως ο Mekies θα αναφέρεται απευθείας στον τεχνικό διευθυντή της Ferrari Mattia Binotto, χωρίς όμως να έχει διευκρινίσει επακριβώς το ρόλο του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube