Ο Sebastian Vettel ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Formula 1

Ο Sebastian Vettel ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Formula 1

Μετά από 15 χρόνια στη Formula 1 και τέσσερα πρωταθλήματα ο Sebastian Vettel αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του. 

O Sebastian Vettel ανακοίνωσε ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρίσει από την Formula 1. O Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, αποφάσισε στα 35 του χρόνια να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Aston Martin και έτσι βάζει τέλος σε μια καριέρα που σημαδεύτηκε όχι μόνο από τους τέσσερις τίτλους που έχει κατακτήσει, αλλά και από πολλά «σκαμπανεβάσματα» στις επιδόσεις του, για τα οποία άλλες φορές κατηγορήθηκε ο ίδιος και άλλες οι ομάδες του και κυρίως η Ferrari. 

O Vettel ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 στην Toro Rosso για να μεταπηδήσει το 2009 στη Red Bull Racing με την οποία κατέκτησε και τους τέσσερις τίτλους του στο πρωτάθλημα των οδηγών. Στη συνέχεια για έξι χρόνια βρέθηκε στη Scuderia Ferrari όπου δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο, για να πάει το 2021 στην Aston Martin. 

Ο ίδιος μιλώντας για την απόφασή του να κρεμάσει τα γάντια του, είπε πως ήταν μια απόφαση δύσκολη που πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη. Τόνισε πως είχε το προνόμια στα 15 αυτά χρόνια στις πίστες της Formula 1 να συνεργαστεί με φανταστικούς ανθρώπους, όμως τώρα πια θέλει να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Αναφερόμενος στην Aston Martin είπε πως μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήταν σε πολλές περιπτώσεις τα αναμενόμενα, ωστόσο στην ομάδα γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και τα επόμενα χρόνια η Aston Martin θα ανταγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο. 

Τα στατιστικά θέλουν τον Vettel να είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην Formula 1, έχοντας στο ενεργητικό του 53 νίκες έναντι 103 του Hamilton και 91 του Michael Schumacher.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube