Ο Ocon αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes για το 2019

Ο Ocon αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes για το 2019

Η κίνηση αυτή αφήνει ανοικτό παράθυρο στον Γάλλο να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα από το 2020.

Ο Toto Wolff  επιβεβαίωσε ότι ο Esteban Ocon θα είναι αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes για το 2019.
Ο Ocon βρέθηκε εκτός μπάκετ όταν έχασε τη θέση του στην Racing Point Force India από τον Lance Stroll, αφού ο πατέρας του Lawrence είναι ο επικεφαλής της κοινοπραξίας που διέσωσε την ομάδα από τη χρεωκοπία.

Οι προσπάθειες της Mercedes να βρει θέση για τον Ocon σε άλλες ομάδες της F1, όπως η Renault, η McLaren και η Williams, απέτυχαν, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της Williams ότι πήρε τον Robert Kubica για το 2019.

Έτσι η Mercedes οδηγήθηκε στην απόφαση να τον πάρει σαν εφεδρικό οδηγό στην ομάδα με τον Wolff να δηλώνει πως ο Ocon «θα είναι πολύ κοντά στην ομάδα αφού θα είναι πλέον ο τρίτος μας οδηγός».
Με το συμβόλαιο της Mercedes με τον Valtteri Bottas να καλύπτει μόνον το 2019, είναι σαφές ότι ο Ocon μπορεί να ελπίζει ότι από το 2020 θα είναι αυτός ο δεύτερος οδηγός της ομάδας πλάι στον Lewis Hamilton.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Mercedes δεν πήρε καμία δέσμευση για το 2020, αλλά ότι ελπίζει πως θα έχει μια καλή ευκαιρία για την  επόμενη σεζόν. «Σίγουρα θα είμαι στο paddock της F1 και θα προσπαθήσω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Εγώ και η Mercedes, βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες για μένα να επιστρέψω το 2020, ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί και ελπίζω ότι θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός από ότι είμαι τώρα», κατέληξε ο Ocon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube