H «θεά» Ferrari F40 του Alain Prost αναζητά νέο ιδιοκτήτη

H «θεά» Ferrari F40 του Alain Prost αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Είναι μια από τις καλύτερες Ferrari που κατασκευάστηκαν ever, η τελευταία που δημιουργήθηκε υπό την υψηλή εποπτεία του «Commendatore» και η «προσωπική» F40 του Alain Prost. Πόσο λέτε να πιάσει στη δημοπρασία του RM Sotheby’s σε λίγες ημέρες;

Κατασκευασμένη το 1989, δυο χρόνια δηλαδή μετά την έναρξη της παραγωγής στο Μαρανέλο, η Ferrari F40 μεταφέρθηκε στη Γαλλία προκειμένου να υποδεχθεί τον ιδιοκτήτη της, που δεν ήταν άλλος, από τον Alain Prost. Ο θρυλικός οδηγός της F1, είχε μόλις υπογράψει στην αγωνιστική ομάδα της Ferrari... 

Ωστόσο, η F40 δεν έμεινε για πολύ καιρό στα χέρια του Γάλλου «πιλότου». Δύο χρόνια αργότερα, την πούλησε σε έναν φανατικό θαυμαστή της Ferrari και συλλέκτη, ο οποίος μάλιστα του ζήτησε να του την παραδώσει υπογεγραμμένη! Όπως και έγινε, με το Alain Prost, να βάζει την υπογραφή του στην οροφή του αυτοκινήτου.   

Ferrari F40

Οι φήμες βέβαια υποστηρίζουν ότι ο Alain Prost πήρε την απόφαση να αποχωριστεί την F40 του, όντας απογοητευμένος από την απόλυση του από την αγωνιστική ομάδα της Ferrari. Εδώ που τα λέμε, είχε βοηθήσει και ο ίδιος γι' αυτή την απόφαση, προχωρώντας σε απαξιωτικές δηλώσεις για τα μονοθέσια της φίρμας. 

Ferrari F40

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, η εικονιζόμενη F40 αφού πέρασε από τέσσερις ακόμα ιδιοκτήτες σε Ευρώπη και Αμερική, επέστρεψε στο Μαρανέλο προ τετραετίας για το απαραίτητο φρεσκάρισμα από το εξειδικευμένο τμήμα ιστορικών μοντέλων της φίρμας. 

Ferrari F40

Έχει μόλις 4.667 km στο οδόμετρο της, όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν τη γνησιότητα της και φυσικά την –διακριτική- υπογραφή του Alain Prost στην οροφή της. Ο twin-turbo V8 κινητήρας της είναι σε άριστη κατάσταση όπως και το κιβώτιο αλλά και η ανάρτηση. Το μοναδικό στοιχείο που είναι brand new στο μοντέλο είναι... τα ελαστικά. 

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s οι F40 πωλούνται πάνω από $2 εκατ. τη σήμερον ημέρα, με τη συγκεκριμένη λόγω της εξαιρετικής της κατάστασης αλλά και του ιστορικού της, να αναμένεται πως θα ξεπεράσει τα $3 εκατ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube