Ο Marcus Gronholm με Yaris WRC στο Ράλι Σουηδίας 

Ο Marcus Gronholm με Yaris WRC στο Ράλι Σουηδίας 

Στα 51 του χρόνια επιστρέφει στον αγώνα που έχει κερδίσει πέντε φορές. 

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Marcus Gronholm, επιστρέφει στην ενεργό δράση για να οδηγήσει ένα Toyota Yaris WRC στο Ράλι Σουηδίας τον επόμενο μήνα. 
Πρόκειται για μια ιδιωτική συμμετοχή που όμως θα προετοιμαστεί από την επίσημη Toyota Gazoo Racing.

Ο Gronholm είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα, αφού μετράει πέντε νίκες εκεί, όσες και ο οδηγός-μύθος Stig Blomqvist.
Πέρυσι ο Gronholm ήταν πολύ κοντά στο να συμμετάσχει στον αγώνα και να διεκδικήσει ίσως μια έκτη νίκη, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο Yaris και έτσι έχασε την ευκαιρία. 
Φέτος όμως θα μπορέσει να τρέξει στον αγαπημένο του αγώνα και όπως είπε «είναι για εμένα ένα μεγάλο δώρο γενεθλίων». Να σημειώσουμε ότι ο Marcus Gronholm κλείνει τα 51 λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα. 
Και συμπλήρωσε: Έχω πολλές αξέχαστες αναμνήσεις από τον αγώνα αυτό, όπου το 2000 σημείωσα την πρώτη μου νίκη στο WRC.Είμαι αρκετά μεγάλος για να οδηγήσω σε έναν αγώνα ράλι και άρα θα οδηγήσω ανάλογα, αλλά το θετικό είναι ότι θα έχω μια καλή σειρά εκκίνησης. 
Θα οδηγήσω το αυτοκίνητο όσο περισσότερο μπορώ πριν τον αγώνα για να πάρω μια γεύση από αυτό. Δεν θα κάνω δικές μου ρυθμίσεις, κατέληξε, αλλά θα εμπιστευτώ αυτές που θα μου προτείνει η ομάδα.

Από την πλευρά του ο  Τommi Makinen δήλωσε πως ανυπομονεί να δει τι μπορεί να κάνει ο συμπατριώτης του στη Σουηδία.
«Θα μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος, ειδικά στη Σουηδία. Με κάποιες δοκιμές, θα μπορούσε να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στον αγώνα αυτό που έχει διακριθεί στο παρελθόν». 

Το Ράλι Σουηδίας πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube