Ο Marc Marquez οδήγησε μονοθέσιο της F1 και δήλωσε τρελαμένος [video]

Ο Marc Marquez οδήγησε μονοθέσιο της F1 και δήλωσε τρελαμένος [video]

Είναι μια μέρα που θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου, είπε ο τετράκις παγκόσμιος στο Moto GP. 

Ο τετράκις πρωταθλητής MotoGP Marc Marquez οδήγησε ένα μονοθέσιο της Formula 1 για πρώτη φορά στο Red Bull Ring την Τρίτη. Ο αναβάτης της εργοστασιακής μονάδας της Honda ολοκλήρωσε 43 γύρους πίσω από το τιμόνι μιας Toro Rosso του 2012 σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για να προωθήσει τους επικείμενους αγώνες F1 και MotoGP στο Red Bull Ring.

Ο Marquez είχε σαν θεατές τον Helmut Marko, τον ιδιοκτήτη της Red Bull Dietrich Mateschitz, το αφεντικό της Honda Motorsport Masashi Yamamoto και τον μη εκτελεστικό πρόεδρο της Mercedes Niki Lauda, ενώ χρέη «προπονητή» του είχε αναλάβει ο πρώην οδηγός της Red Bull, ο Mark Webber.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Ogier οδηγεί μονοθέσιο F1 της Red Bull [video]

Οι χρόνοι του δεν κυκλοφόρησαν επισήμως, αλλά το Autosport είναι σε θέση να γνωρίζει ότι γύρισε στο 1:14,9 που ήταν 10 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον χρόνο που είχε κάνει ο Valtteri Bottas για το Αυστριακό Grand Prix του περασμένου έτους, για να κατακτήσει την pole position. Όμως ο Marquez οδήγησε ένα αυτοκίνητο του 2012, με σκληρά ελαστικά επίδειξης της Pirell, χωρίς DRS, χρησιμοποιώντας κινητήρα V8 χωρίς KERS. Σε σχέση με τον χρόνο της pole position του Massa από το 2014 ήταν έξι δεύτερα πιο αργός. Πριν από αυτό δεν υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία γιατί η πίστα ήταν εκτός προγράμματος F1. Σκεφτείτε πάντως ότι ακόμη και φέτος, η διαφορά δυναμικής μιας Mercedes με μια Toro Rosso μπορεί έτσι κι αλλιώς να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 2" σε κατατακτήριες δοκιμές. 

"Ήταν μια μοναδική εμπειρία", είπε ο Marquez."Ήταν απίστευτο να οδηγώ ένα αυτοκίνητο της Formula 1. γιατί είναι η πρώτη μου εμπειρία με ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Έχω οδηγήσει παλαιότερα ένα μονοθέσιο F3 στο Motegi, για δύο γύρους. Χθες ήμουν πάρα πολύ νευρικός και είχα περισσότερο άγχος από αυτό που έχω σε έναν αγώνα MotoGP, δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Προσπάθησα να βρω έναν τρόπο να το απολαύσω και να κάνω αξιοπρεπή χρόνο. Μου λένε πως δεν ήμουν κακός.Είναι μια μέρα που πάντα θα είναι στο μυαλό μου, είπε.

Ο Webber δήλωσε ότι ήταν τιμή του να «προπονήσει» τον Marquez, ο οποίος ήταν «υπερ-εντυπωσιακός» στο πόσο γρήγορα αφομοίωσε τις τεχνικές που απαιτούνται για να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο της Formula 1 σωστά.

"Είναι εντυπωσιακό, γιατί ο Marc βρίσκεται στην κορυφή του MotoGP γράφοντας χρόνους με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι στην F1, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα", είπε ο Webber. "Είναι τόσο διαφορετικό το downforce, η ταχύτητα μέσα στις στροφές, η θέση οδήγησης, όλα... Βρήκε τα σημεία φρεναρίσματος και ταχύτητα στις γρήγορες στροφές. Τώρα είμαστε στο δυσκολότερο κομμάτι της διαδικασίας, στις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να βγει ο χρόνος".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube