Ο Loeb δοκιμάζει καθίσματα στο Hyundai i20 WRC

Ο Loeb δοκιμάζει καθίσματα στο Hyundai i20 WRC

Τι λέει για τη νέα χρονιά και πώς βλέπει τη συμμετοχή του στο θεσμό με τη νέα του ομάδα.

 

Λίγο πριν ταξιδέψει για το μακρινό Περού, όπου θα πάρει μέρος στο Dakar, ο Loeb βρήκε το χρόνο να… πεταχτεί μέχρι τα κεντρικά της νέας του ομάδας στο WRC, της Hyundai Motorsport στο Alzenau της Γερμανίας, να προβάρει τα καθίσματα του i20WRC, να φωτογραφηθεί με τα χρώματα της νέας του ομάδας και να απαντήσει και σε κάποιες ερωτήσεις σε σχέση με το πώς βλέπει τη συμμετοχή του το 2019.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο αγώνας του Dakar θα στερήσει από τον Γάλλο εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή τη δυνατότητα να κάνει ολοκληρωμένες δοκιμές του νέου αυτοκινήτου ενόψει της συμμετοχής του στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο.
Ο Loeb θα έχει μόνον ένα Σαββατοκύριακο στη διάθεσή του για να «γνωριστεί» με το i20 WRC, αφού επιστρέφει από το Dakar στις 18 Ιανουαρίου, με τις επίσημες αναγνωρίσεις για το Μόντε να ξεκινούν τρεις μέρες μετά στις 21 του μήνα.

Από το Alzenau ο Loeb είπε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Dakar βρέθηκε δύο φορές στο Ντουμπάι όπου τη μια φορά οδήγησε το αυτοκίνητο με το οποίο θα πάρει μέρος στον αγώνα και την άλλη έκανε με ένα buggy προπόνηση για να συνηθίσει την οδήγηση σε αμμόλοφους. Ωστόσο – είπε – τις ημέρες των εορτών είχα την ευκαιρία να περάσω πολλές ώρες με την οικογένειά μου και να απολαύσω την παρέα της κόρης μου.

lo


Αναφερόμενος στην επίσκεψη στην έδρα της Hyundai Motorsport είπε πως έκανε κάποιες μικρές αλλαγές στο αυτοκίνητο για να αισθάνεται πιο άνετα μέσα σε αυτό και δοκίμασε μαζί με τον Elena τα καθίσματά τους. Μάλιστα τόνισε πως με εξαίρεση το WTCC δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κάνει δοκιμή για καθίσματα στο WRC. Αυτό που κάναμε – είπε – θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα στο αυτοκίνητο μια και ο χρόνος που έχουμε για να κάνουμε δοκιμές με αυτό είναι ελάχιστος. Τόσο εγώ όμως όσο και o Daniel πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ενόψει του Μόντε.

Στην ερώτηση για το αν του αρέσουν τα χρώματα της νέας του ομάδας ο Loeb απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως έχοντας περάσει όλα του τα χρόνια στο WRC με μια ομάδα, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να συνηθίσει την χρωματική αλλαγή αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά, υπογράμμισε με νόημα.

Τέλος, απαντώντας στο πώς βλέπει τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο Γάλλος τόνισε πως για αυτόν είναι πρόκληση να επιστρέφει στο WRC με μια νέα ομάδα. Πέρυσι έκανε τρεις αγώνες από τους οποίους κέρδισα τον έναν. Ελπίζω να βρω γρήγορα ρυθμό με το i20, να είμαι ανταγωνιστικός και να μπορέσω να διεκδικήσω ακόμη και νίκη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube