Ο Lewis Hamilton έχει ετοιμαστεί για την απόσυρσή του από τη Formula 1

Ο Lewis Hamilton έχει ετοιμαστεί για την απόσυρσή του από τη Formula 1

Ο Lewis Hamilton είναι ο μόνος που έχει πλησιάσει τον Michael Schumacher των 7 παγκόσμιων τίτλων και μένει να δούμε αν σχεδιάζει να τον ξεπεράσει…

Μια ακόμα σεζόν στη Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να κατακτά πανάξια τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για 6η φορά στην καριέρα του. Ο 34χρονος οδηγός είναι ο μόνος που έχει πλησιάσει τον Michael Schumacher των 7 παγκόσμιων τίτλων και μένει να δούμε αν σχεδιάζει να τον ξεπεράσει… ή απλώς να αποσυρθεί. Πάντως στο Grand Prix του Τέξας, που εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, το γιόρτασε με την ψυχή του, αφιερώνοντας τον 6ο τίτλο στην οικογένεια του και στο Niki Lauda, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

Ο Hamilton είναι από τους αθλητές που αφήνουν τα νούμερα να μιλάνε γι’ αυτούς. Εκτός των έξι τίτλων, έχει τις περισσότερες pole positions (88) ενώ είναι πρώτος και σ’ αυτές που συνδυάστηκαν με νίκη στον αγώνα (49). Αυτή τη στιγμή μετράει τους περισσότερους βαθμούς και έχει ανέβει στο podium συνολικά 151 φορές σε 250 αγώνες, σημειώνοντας πάνω από 60% ποσοστό επιτυχίας- το μεγαλύτερο έως σήμερα.

Παρά τα 34 του χρόνια ο Hamilton φαίνεται ιδιαίτερα δυνατός και οδηγεί εκπληκτικά το καλύτερο μονοθέσιο της Mercedes, η οποία δεσπόζει στο χώρο τα τελευταία χρόνια. Για την επόμενη σεζόν του 2020 το στοίχημα F1 της bwin δείχνει κορυφαίο φαβορί και πάλι το Βρετανό, αφού έχει βάλει στόχο να σπάσει όλα τα ρεκόρ του αθλήματος. Ο επόμενος πολύ σημαντικός στόχος για το Hamilton είναι να ισοφαρίσει ή ακόμη και να ξεπεράσει σε τίτλους το «θρυλικό» Michael Schumacher.

Ο ίδιος ο οδηγός έχει δηλώσει ωστόσο ότι δεν τον τρομάζει η ιδέα του να αποσυρθεί από το άθλημα. Όπως και πολλοί άλλοι πρωταθλητές διαφόρων σπορ, των οποίων οι καριέρες έχουν μια κάπως σύντομη διάρκεια, φρόντισε να αποκτήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες και εκτός των αγώνων. Με αυτό τον τρόπο έχει προετοιμαστεί για την ημέρα που θα αποσυρθεί από τις πίστες και θα πρέπει να εξασφαλίζει το εισόδημα του με άλλους τρόπους. Βέβαια για έναν πιλότο όπως ο Hamilton, το πρόβλημα δε θα ήταν απλά να βιοποριστεί αλλά να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με τις ίδιες ανέσεις. Από τη Formula 1, με τόσες νίκες σε αγώνες, έχει βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να μπορεί να επενδύσει σε επιχειρήσεις και να συνεχίσει σε άλλους κλάδους δραστηριοτήτων.

Ο Hamilton δείχνει να έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του, καθώς μπορεί να μιλάει για το θέμα της μελλοντικής του απόσυρσης τη στιγμή που ακόμα είναι ένας από τους κορυφαίους της F1. Πίσω στο 2017 ο κορυφαίος οδηγός είχε δηλώσει πως είχε σκεφτεί την απόσυρση μετά από σύγκρουση που είχε με τον Nico Rosberg στη Βαρκελώνη το 2016. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισε να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο, ενώ για τη μετά-Formula 1 εποχή δήλωσε πρόσφατα: «Για τα προηγούμενα πέντε με έξι χρόνια πραγματικά προσπάθησα να δουλέψω κι επάνω σε πράγματα που αγαπώ εκτός τους αθλητισμού. Έτσι, όταν σταματήσω θα έχω πράγματα να κάνω, κάθε χρόνο βοηθάω αυτό το πλάνο μου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube