Formula 1: O Hamilton πανηγυρίζει τον έκτο του Παγκόσμιο τίτλο

Formula 1: O Hamilton πανηγυρίζει τον έκτο του Παγκόσμιο τίτλο

Νικητής ο Bottas στο Τέξας - Εξαιρετικά κακή εμφάνιση από τη Ferrari. 

Χρειαζόταν μόλις 4 βαθμούς για να κατακτήσει το έκτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν αρκέστηκε σε αυτό και πάλεψε και για τη νίκη στο Τέξας, καταφέροντας τελικά να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Bottas. 

O λόγος για τον εξάκις -πλέον - Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, τον Lewis Hamilton, που κατέρριψε το ρεκόρ του Juan Manuel Fangio (πέντε πρωταθλήματα) και από του χρόνου θα βάλει πλώρη για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Michael Schumacher. 

O Hamilton ξεκίνησε πέμπτος, βρέθηκε ακολουθώντας τακτική  ενός πιτ στοπ να προηγείται στον αγώνα και λίγο πριν την καρό σημαία, όταν πλέον τα λάστιχά του τον εγκατέλειπαν, παραδοθηκε στον Bottas που είχε φρέσκια μεσαία γόμα (ο Φιλανδός πήγε σε τακτική δύο πιτ στοπ), αφού όμως έδωσε τη μάχη με τον ομόσταυλό του. 

Ο τελευταίος δεν φάνηκε διόλου ευτυχής από τη νίκη, δηλώντας αμέσως μετά πως θεωρεί δική του ευθύνη την εξέλιξη του πρωταθλήματος και πως απέτυχε στον στόχο του. Εϊναι φανερό ότι ο Bottas ήλπιζε φέτος στον τίτλο, αλλά ο Hamilton απέδειξε ότι είναι από άλλη στόφα… 

Τρίτος τερμάτισε ο Verstappen που και αυτός στους τελευταίους γύρους προσπάθησε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Βρετανό της Mercedes αλλά δεν τα κατάφερε. 

Σε άλλον αγώνα η Ferrari, ή πιο σωστά σε… κανέναν αγώνα το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει ο Leclerc τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, αφού ο Vettel που ξεκινούσε δεύτερος είδε την αρχή μια σειρά από αντιπάλους του να τον προσπερνούν με χαρακτηριστική ευκολία και στη συνέχεια την ανάρτηση της Ferrari να καταρρέει όταν πέρασε πάνω από τα κερμπ και να εγκαταλείπει άδοξα. 

Σε δηλώσεις του είπε πως το μονοθέσιο ήταν εξαιρετικά ασταθές από την αρχή λόγω μάλλον των ελαστικών, ενώ σε μια ένδειξη αναγνώρισης της ανωτερότητας του Hamilton έσπευσε να τον συγχαρεί λίγο πριν την τελετή του βάθρου. 

Τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν. Να πούμε ότι πίσω από τον τέταρτο Leclerc τερμάτισε ο  Albon που έκανε τρία πιτι στοπ και ένα ν πολύ ακλό αγώνα, με τη  δεκάδα να συμπληρώουν οι  Ricciardo, Norris, Sainz, Hulkenberg, Perez. 

Στη μάχη των κατασκευαστών η Mercedes έχει τον τίτλο του 2019 αφού συγκεντρώνει 694 βαθμούς και ακολουθούν οι: Ferrari 477, Red Bull 366, McLaren 121, Renault 83, Toro Rosso 65, Racing Point 64, Alfa Romeo 35, Haas 28, Williams 1.

tex

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube