Ο Leclerc οδήγησε για τη Ferrari στη Monza

Ο Leclerc οδήγησε για τη Ferrari στη Monza

Για τις ανάγκες τηλεοπτικών-διαφημιστικών γυρισμάτων.

Στο πλαίσιο των τηλεοπτικών-διαφημιστικών γυρισμάτων που όλες οι ομάδες πραγματοποιούν, η Ferrari βρέθηκε τον περασμένο μήνα στη Monza με την SF71H, στο κοκπιτ της οποίας κάθισε ο Charles Leclerc.

Ο οδηγός της Sauber που ακούγονταν ότι θα μετακομίσει από το 2019 στη Scuderia (τελικά η μετακίνηση δεν έγινε) «έγραψε» σχεδόν 100 χιλιόμετρα στην πίστα, δηλαδή 17 γύρους.
Αυτή είναι και η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση σύμφωνα με τη FIA που μπορεί στο πλαίσιο αυτών των «εκδηλώσεων προώθησης» να κάνει κάποια ομάδα.
Η FIA για να εξασφαλίσει ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα αποβούν σε βάρος άλλων ομάδων σε επίπεδο ανταγωνισμού, έχει απαγορεύσει τα μονοθέσια να οδηγούνται στο όριο, ενώ για την περίσταση χρησιμοποιούν και ειδικά ελαστικά που δεν είναι κατάλληλα για γρήγορους γύρους.

Eπίσης οι ομάδες οφείλουν να ενημερώσουν τη FIA τουλάχιστον 72 πριν για το ποιος οδηγός θα χρησιμοποιηθεί και τις προδιαγραφές του μονοθεσίου.
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της Ferrari συνέλεξαν κάποια έστω και περιορισμένης έκτασης δεδομένα, όπως επίσης ότι «επιθεώρησαν» τον νέο ασφαλτοτάπητα στην ευθεία εκκίνησης της Monza.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube