Ο Kimi Raikkonen θα επιστρέψει στο WRC με την Toyota;

Ο Kimi Raikkonen θα επιστρέψει στο WRC με την Toyota;

Τι λέει η ομάδα, τι αναφέρουν δημοσιεύματα φιλανδικών Μέσων.

Για όσους δεν το θυμούνται ο Kimi Raikkonen είχε περάσει για δύο χρόνια και από το WRC δοκιμάζοντας την τύχη του και τις ικανότητές του σε μια εντελώς διαφορετική μορφή αγώνων από αυτήν στις πίστες. Τώρα, κάποια δημοσιεύματα θέλουν τον Φιλανδό οδηγό να «παζαρεύει» την επιστροφή του στις ειδικές του WRC με την ομάδα της Toyota την επόμενη χρονιά. 

Να θυμίσουμε ότι ο Kimi είχε αγωνιστεί στο WRC το 2010 και 2011 με ένα Citroen C4 WRC και την Citroen Junior Team, όταν είχε αποχωρήσει από τη Ferrari, πριν επιστρέψει ξανά στην F1 με την ομάδα της Lotus και στη συνέχεια ενταχθεί και πάλι στη Ferrari το 2014. 
Η καλύτερη επίδοση που είχε πετύχει ήταν η πέμπτη θέση στο ράλι της Τουρκίας του 2010.

Ερωτηθείς σε ανύποπτο χρόνο αν επιθυμεί να επιστρέψει στο WRC ο Raikkonen είχε πει πως θα τον ενδιέφερε αυτή η προοπτική, αλλά να το κάνει απλώς για επιλεγμένους αγώνες και μόνον για τη διασκέδασή του. Αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα ο Mia Miettinen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tommi Makinen Racing, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα WRC της Toyota, είπε πως η Toyota θα ενδιαφέρονταν ίσως να μιλήσει με τον kimi όταν και αν αυτός τελείωνε με την F1. O Kimi, είπε, θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για την Toyota, αλλά πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του με τη Ferrari.

Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της Toyota, Kaj Lindstrom, ο οποίος ήταν και ο συνοδηγός του Raikkonen στο WRC το 2010 και το 11, δήλωσε στo Autosport ότι πρόκειται απλώς για φήμες, και πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον Raikkonen. Αν είχε γίνει κάποια συζήτηση θα το ήξερα, δήλωσε ο Lindstrom, καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα το άκουγε είτε από τον Makinen, είτε από τον ίδιο τον Kimi. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube