Ο Juha Kankkunen και ο Nicky Grist επιστρέφουν στο Βρετανικό Ράλι

Ο Juha Kankkunen και ο Nicky Grist επιστρέφουν στο Βρετανικό Ράλι

Εικοσιπέντε χρόνια μετά τη μοναδική νίκη που είχαν πετύχει με τη θρυλική Toyota Celica GT-Four.

Από τις 4-7 Οκτωβρίου οι φίλοι των ράλι θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να βρεθούν στη Βρετανία για τον 11ο αγώνα του θεσμού.

Αυτός θα είναι η επιστροφή των Juha Kankkunen και ο  Nicky Grist που θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια από τον αγώνα του 1993, όταν οι δύο τους κέρδισαν τον αγώνα κάτω από εξαιρετικά πρωτόγνωρες και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Kankkunen και Grist θα οδηγήσουν τη θρυλική Toyota Celica GT-Four και θα ηγηθούν μιας παρέλασης ιστορικών αυτοκινήτων την Κυριακή τελευταία ημέρα του αγώνα, αφού κατονομάζονται ως οι «θρύλοι» του Βρετανικού ράλι.

Θα είναι μια εξαιρετική χαρά για μένα να επιστρέψω στην Ουαλία με τον Nicky είπε ο Kankkunen, όπου θα έχω την ευκαιρία να δω και να μιλήσω με παλιούς φίλους και αγωνιζόμενους.

kank

Ο αγώνας του 1993 είχε σημαδευτεί από πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες. Το χιόνι είχε καλύψει τις περισσότερες ειδικές διαδρομές και ο Kankunnen λέει ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να οδηγήσουν σε παγωμένους δρόμους με λάστιχα χωρίς καρφιά. Παρόλα αυτά κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι με τον Grist να σημειώνει πως αυτή η πρώτη από τις δύο νίκες που πήραν στον συγκεκριμένο αγώνα θα του μείνει αξέχαστη.

Πάντα είναι κάτι ξεχωριστό να κερδίζεις μέσα στην πατρίδα σου, δήλωσε ο Grist, αλλά αυτή η νίκη ήταν το κάτι άλλο. Ανυπομονώ να βρεθούμε πάλι με τον Juha μέσα στην Celica και να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube