O φωνητικός βοηθός Alexa της Amazon ντεμπουτάρει στο ηλεκτρικό FIAT 500

O φωνητικός βοηθός Alexa της Amazon ντεμπουτάρει στο ηλεκτρικό FIAT 500

Για να βελτιώσει τη διαμονή στην καμπίνα του, το ηλεκτρικό FIAT 500 διαθέτει πλέον τον φωνητικό βοηθό Alexa της Amazon.

FIAT 500

Το ηλεκτρικό FIAT 500 ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της τορινέζικης φίρμας. Αντίθετα με την πρώτη γενιά του μοντέρνου 500 που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το εξόχως νεωτερικό, η νέα έκδοση καταδεικνύει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επιθυμίες του Ιταλού κατασκευαστή. Είναι επίσης ένα από τις πρώτα μοντέλα που σφράγισε τη συνεργασία μεταξύ της FCA και της Amazon με τη έλευση του «βοηθού» Alexa.

Ενσωματωμένο στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect της φίρμας, το Alexa προσφέρει στους επιβάτες πλήρη φωνητικό έλεγχο. Και τους επιτρέπει να επιλέγουν μουσική, να ακούνε τα νέα ή να ελέγχουν άλλα χειριστήρια στην καμπίνα του νέου αστικού ηλεκτρικού  μοντέλου της FIAT, χωρίς να χρειάζεται αγγίξουν την κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο των 10,25 ιντσών.

FIAT 500

Το Alexa προχωρά ακόμα περισσότερο παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως προσωπικό βοηθό σου. Είναι επομένως δυνατό να τον συμβουλευτείς για την πρόγνωση καιρού σε μια δεδομένη στιγμή ή ακόμη και να ελέγξεις από απόσταση τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σπίτι από το αυτοκίνητο.

Αντιστρόφως, το σύστημα MyFiat που συνδυάζεται με το Alexa προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων λειτουργιών του FIAT 500 από τον καναπέ του σπιτιού σου: Ο ιδιοκτήτης μπορεί, μεταξύ άλλων, να ελέγξει τις κλειδαριές των θυρών, να δει την κατάσταση του αυτοκινήτου και πόσος χρόνος φόρτισης απομένει, να αποστείλει προορισμούς στο GPS ή να αναζητήσει σημεία ενδιαφέροντος.

Το Alexa θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Ιταλία. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα ακολουθήσουν το 2021. Εμείς, άγνωστο…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube