Ο δυνατότερος άνθρωπος του κόσμου στο Peel P50 [video]

Ο δυνατότερος άνθρωπος του κόσμου στο Peel P50 [video]

Πώς επιβιώνει ο μεγαλόσωμος και πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου μες στο μικρότερο αυτοκίνητο του πλανήτη;

Ο Eddie Hall είναι πρώην αθλητής strongman και πλέον δημοφιλής YouTuber. Με 160 kg - τα περισσότερα μυϊκής μάζας- κι ύψος 188 cm, τώρα προσπαθεί να συμβιώσει με το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Εάν πιστεύετε ότι αυτός ο τίτλος ανήσει στο FIAT 500 ή στο Citroën Ami, να σας συστήσουμε το Peel P50.

Λιγότερα από 30 από τα αρχικά μοντέλα έχουν παραμείνει και θα κόστιζαν περί τις £100.000, αλλά ο Eddie βρήκε μια πιο οικονομική εναλλακτική. Η P50CARS κατασκευάζει ακριβή αντίγραφα του αρχικού Peel P50 και μάλιστα προσθέτει και μια νότα νεωτερικότητας.

160 kg, ύψος 1,88 κι άντε τώρα να χωρέσει μέσα στο λιλιπούτειο Peel P50

Ταυτόχρονα με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης 49 cc, προσφέρεται η επιλογή του ηλεκτροκινητήρα. Με βάρος 104 kg, κανείς δεν θα κατηγορήσει αυτό το ηλεκτρικό ότι είναι υπέρβαρο.

Peel P50

Με 4,5 PS και τελική ταχύτητα 56 km/h, το αντίγραφο του Peel 50 είναι πανομοιότυπο αναφορικά με το αμάξωμα με το πρωτότυπο. Έχει μήκος 135 cm, πλάτος 104 κι ύψος 120 cm.

Υπάρχει μόνο μία πόρτα και δεν έχει χώρο αποσκευών. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τον συμπαθή Eddie που δεν χωρά με τίποτα και περισσεύει σε όλες τις διαστάσεις.

Peel P50

Το κάθισμα είναι απλώς ένα ύφασμα τεντωμένο σε ένα μεταλλικό σκελετό κι αυτή είναι όλη η άνεση που απολαμβάνει ο οδηγός. Α, κι ένας ηλεκτρικός υαλοκαθαριστήρας.

Ακόμα και το να μπει εκεί μέσα αποδεικνύεται επίπονη διαδικασία για τον κάποτε δυνατότερο άνθρωπο του πλανήτη. Μια άγαρμπη κίνηση κατεδαφίζει το πλαϊνό τζάμι, κάτι που θα αποδειχθεί σωτήριο για να καταφέρει να τρυπώσει στην κλειστοφοβική καμπίνα.

Peel P50

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δεν χρειάζεται κανένα όργανο. Οτιδήποτε άλλο εκτός από το τιμόνι, τον μοχλό των φλας και την κόρνα είναι περιττό. Παρά τις φειδωλές του διαστάσεις -του Peel P50, όχι του Eddie- το ηλεκτρικό όχημα δεν είναι αρκετά μικρό για να περάσει μέσα από την μπροστινή πόρτα των McDonald's.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peel P50: Λιλιπούτειο, αλλά σε τιμή-φωτιά

Ωστόσο, ένα βιβλιοπωλείο είναι πιο φιλικό προς το πιο μικροσκοπικό αυτοκίνητο στον κόσμο, οπότε ο πανίσχυρος οδηγός του μπορεί να ολοκληρώσει τα ψώνια του χωρίς να υποστεί την επίπονη διαδικασία της εξόδου από το όχημα.

Peel P50

Μία ανηφόρα μειώνει την ταχύτητα κίνησης γυρίζοντας στο σπίτι. Τελικά, ο Βρετανός καταφέρνει να επιστρέψει στη βάση του με τα ψώνια του. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή απόσταση που διένυσε το όχημα αλλά δεν θα ανησυχούσαμε αν ήμαστε στη θέση του Eddie.

Εάν κάτι πάει στραβά, ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου μπορεί απλώς να το σύρει στην πλησιέστερη πρίζα. Ή να το φορτώσει στην πλάτη του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube