Ο Alonso λέει ότι είχε πρόταση από τη Red Bull, η αυστριακή ομάδα το διαψεύδει

Ο Alonso λέει ότι είχε πρόταση από τη Red Bull, η αυστριακή ομάδα το διαψεύδει

Ο Alonso υποστηρίζει ότι είχε πρόταση να πάρει τη θέση του Ricciardo και είπε όχι. Η Red Bull υποστηρίζει ότι ουδέποτε έκανε πρόταση στον Ισπανό.

Ο Alonso αποκάλυψε ότι είχε πρόταση να πάει στη Red Bull στη θέση του Ricciardo αλλά την απέρριψε και προτίμησε να παραιτηθεί από τη Formula 1.

«Είχα πρόταση από μία δύο ομάδες για να συνεχίσω. Από μία εκ των τριών πρώτων, συγκεκριμένα» δήλωσε ο Alonso στο Sky Sports. Όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται στη Red Bull, ο Ισπανός απάντησε θετικά.

O Ισπανός ψάχνει τα τελευταία πολλά χρόνια ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Και η Red Bull είναι σίγουρα ένα τέτοιο, μπορεί όχι στο βαθμό να του δώσει τίτλο, αλλά νίκες σίγουρα. Και τέλος πάντων, την ευκαιρία να είναι στο εμπρός μέρος του grid και όχι χαμένος στην ουρά. Γιατί λοιπόν  να αρνήθηκε αυτή την πρόταση;

Ο Alonso επιμένει στην προ ημερών δήλωσή του, ότι φεύγει από τη Formula 1 γιατί το σπορ έχει γίνει προβλέψιμο. Γιατί από τις χειμερινές δοκιμές που φαίνεται η δυναμική των ομάδων ξέρεις ποιο είναι το αυτοκίνητο που θα κερδίζει κι αυτό δεν γίνεται να αλλάξει μέσα στη χρονιά με τα στενά όρια των τεχνικών κανονισμών, την απαγόρευση δοκιμών, κ.λπ. Και πλέον θεωρεί ότι το σπορ δεν αποτελεί για αυτόν την πρόκληση που θα τον έκανα να συνεχίσει να θέλει να αγωνίζεται. Στη θεωρία ακούγεται μια ευθεία εξήγηση, αλλά κάτι δεν κολλάει όταν ο Alonso έχει επιλέξει να αγωνίζεται στο WEC, με την Toyota να τρέχει ουσιαστικά μόνη της.

Είναι επίσης δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Honda η οποία του χρόνου θα προμηθεύει κινητήρες τη Red Bull, μετά τον διασυρμό που υπέστη από τα σχόλεια του Alonso για την ομολογουμένως κάκιστη απόδοσή της στην 3ετή συνεργασία με τη McLaren θα ήθελε ξανά τον Ισπανό σε αυτοκίνητό της. Ίσως και ο Alonso να εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τη Honda και να μην ήθελε να οδηγήσει ξανά μονοθέσιο με τον ιαπωνικό κινητήρα.

Και από την άλλη, ο Verstappen. Με δεδομένη την ταχύτητα και το θράσος του, σίγουρα δεν είναι ένας βολικός team-mate σαν τον Vandoorne. Αν ο Ισπανός έχανε έστω και περιστασιακά από τον Max, θα ήταν άσχημο για την κυρίαρχη εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή, και το θέμα που θα προέκυπτε στο εσωτερικό της ομάδας θα ήταν μείζον. Καθώς και οι δύο δεν φημίζονται για τους καλούς τρόπους τους και τον συγκαταβατικό τους χαρακτήρα. Όλα αυτά είναι λόγοι και για τη Red Bull να μη θέλει τον Alonso και για τον Ισπανό να απορρίψει την πρόταση, αν αυτή έγινε.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Ricciardo, ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner δήλωσε ότι δεν θα ήθελε τον Alonso στη Red Bull γιατί όπου πηγαίνει δημιουργεί χάος, εντάσεις στο εσωτερικό της ομάδας. Και θέλει να δουλεύει με status Νο1 οδηγού, πράγμα που δεν είναι στη λογική της Red Bull. Η οποία επίσης συνηθίζει να προωθεί τα δικά της ταλέντα. Ο Alonso απάντησε στο δημοσίευμα αυτό με μια ανάρτηση στο Twitter την οποία παραθέτουμε.

alonso

Δείχνουν όλα αυτά ότι όντως είχε γίνει πρόταση; Την αλήθεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Μετά και την πρόσφατη αποκάλυψη του Alonso η Red Bull επιμένει να διαψεύδει όσα λέει ο Ισπανός και να εμμένει στη θέση ότι ουδέποτε του προτάθηκε το μπάκετ του Ricciardo. Το σίγουρο είναι ότι θα θέλαμε να δούμε τον Alonso ξανά στη μάχη της πρώτης 3άδας, και η Red Bull είναι μια ομάδα (και ένα μονοθέσιο) που θα μπορούσε να του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube