Ο «Ακριβότερος Αγώνας του Κόσμου» προσφέρει και θέαμα! [videos]

Ο «Ακριβότερος Αγώνας του Κόσμου» προσφέρει και θέαμα! [videos]

Τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος κόστιζαν συνολικά πάνω από €220 εκατ., αλλά αυτό ελάχιστα ενδιέφερε τους οδηγούς τους.

Πώς βγαίνουν τα 220 εκατομμύρια ευρώ; Αν κοιτάξουμε τη λίστα συμμετοχών, θα βρούμε μεταξύ άλλων:

4 Aston Martin DB4 GT
2 Austin Healey 3000 mk1
2 AC Cobra
1 Maserati 3500 GT
8 Jaguar E-type, Roadster και Fixed Head Coupé
9 Ferrari 250 GT SWB, συν τη βασισμένη στη 250 “Breadvan”
1 Ferrari 250 GTO
1 Ferrari 330 GTO

Αν διαιρέσετε το συνολικό ποσό με τον αριθμό των αυτοκινήτων, τότε η μέση αξία για το καθένα βγαίνει στα περίπου €7.700.000. 

Και τι κάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και οι βενζινοαίματοι δισεκατομμυριούχοι που έχουν την ευθύνη αυτών των θησαυρών; Αγωνίζονται επί μία ώρα σαν να ήταν πίσω στο 1962!

Οι σχολιαστές του αγώνα έχασαν το λογαριασμό για το πόσες φορές αλληλοπροσπεράστηκαν η Ferrari “Breadvan” και η E-type Roadster διεκδικώντας την πρώτη θέση. Τελικά, ο 6κύλινδρος Jaguar XK δεν μπόρεσε να αντέξει στις επιθέσεις του Ferrari V12.
 
Άλλες Ferrari δεν ήταν τόσο τυχερές. Η 330 GTO επέζησε, όμως η Νο.25 250 GTO χτυπήθηκε από πίσω αμέσως μετά την εκκίνηση κι εγκατέλειψε πριν συμπληρώσει τον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η επίσης ασημί No.14 250 GT SWB της Racing Team Holland μπλόκαρε τους τροχούς της κι έπεσε πάνω στην Νο.27 Jaguar E-type.

Όσο οι άλλοι είχαν τις περιπέτειές τους, η μονομαχία Breadvan-Jaguar συνεχίστηκε, περιέργως χωρίς καμία ζημιά στα δύο αυτοκίνητα. Ο (εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini στα GT) Phil Keen είχε το ηράκλειο έργο να προσπαθεί με την E-type του 1961 να μείνει μπροστά από τον (πολυπρωταθλητή και 5 φορές νικητή του Le Mans) Emmanuele Pirro με τη «φουρνάρικη» Ferrari. Τελικά ο Pirro κέρδισε, δικαιώνοντας τον σχεδιαστή του ασυνήθιστου αυτοκινήτου, Giotto Bizzarini, και τον αεροδυναμιστή της Ferrari, Piero Drogo, που τόλμησαν να φτιάξουν ένα τόσο διαφορετικό αγωνιστικό.

Το Kinrara Trophy περιγράφεται από τους ανθρώπους του Goodwood Revival ως «αγώνας μιας ώρας για κλειστά αυτοκίνητα άνω των 3 λίτρων που αγωνίζονταν έως το 1963». Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλές άλλες κατηγορίες. Αυτή όμως είναι που έχει τα ακριβότερα αυτοκίνητα.

Δείτε τώρα videos του αγώνα με τη μεγάλη μονομαχία απέξω κι από μέσα από τη Ferrari "Breadvan".

[Πηγή: Goodwood Revival μέσω Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube