Nissan: Κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα σε εργοστάσιο της PSA!

Nissan: Κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα σε εργοστάσιο της PSA!

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα, το Groupe PSA είναι έτοιμο να μισθώσει ένα από τα εργοστάσιά του, επειδή δουλεύει στο ραλαντί.

Το Groupe PSA πέρασε μια μεγάλη καταιγίδα στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις του κατέρρευσαν. Η κατάσταση βελτιώνεται πολύ αργά, χάρη στο λανσάρισμα του Peugeot 4008 (ένα νέο, επιμηκυμένο 3008) και του Citroën C5 Aircross.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απότομης πτώσης, τα εργοστάσια βρίσκονται σε αδράνεια. Με τον τοπικό εταίρο, την Dongfeng, το Groupe PSA διαθέτει τέσσερα εργοστάσια στην Κίνα, ένα στο Chendgu και τα άλλα τρία στο Wuhan. Αντιπροσωπεύουν δε παραγωγική ικανότητα σχεδόν ενός εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως. Το 2017, πουλήθηκαν λιγότερα από 380.000 οχήματα από την γαλλοκινεζική κοινοπραξία.

Για να αποφευχθεί η διατήρηση και συντήρηση των εργοστασίων που δεν αποδίδουν ούτε χρησιμοποιούνται για σημαντικά πράγματα, το Groupe PSA είχε μια ιδέα που είναι το λιγότερο έκπληξη: Να νοικιάσει ένα από τα εργοστάσια σε άλλον κατασκευαστή. Έτσι, σύμφωνα με νέα από κινεζικά μέσα ενημέρωσης που αναμεταδίδονται από την Automotive News, η Nissan θα μπορούσε να κατασκευάζει μοντέλα της σε ένα από τα εργοστάσια του Groupe PSA στο Wuhan, από τον προσεχή Αύγουστο. 

Η όλη επιχείρηση θα διευκολυνθεί από το γεγονός ότι ο τοπικός εταίρος των Ιαπωνών είναι ο ίδιος με της PSA: Η Dongfeng. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου θα παραμείνουν οι ίδιοι.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Nissan αντιμετωπίζει το αντίθετο πρόβλημα. Έχει επίσης τέσσερα εργοστάσια, τα οποία έχουν εξαντλήσει τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα τους. Και οι πωλήσεις της συνεχίζουν να αυξάνονται. 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιο μοντέλο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του ομίλου της PSA, ούτε πόσο θα διαρκέσει η μίσθωση. Θα μπορούσε να είναι όμως για αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι θα χρειαστεί χρόνος για το γαλλικό όμιλο να φτάσει στη γραμμή του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ετησίως στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube