Νέο σχέδιο, νέο όνομα, BMW M Hybrid V8 [video]

Νέο σχέδιο, νέο όνομα, BMW M Hybrid V8 [video]

Το τμήμα Motorsport αποκάλυψε το πρωτότυπο LMDh, BMW M Hybrid V8, με το οποίο θα συμμετάσχει το 2023 στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar: Εντυπωσιακός σχεδιασμός και ακόμα πιο εντυπωσιακή υβριδική τεχνολογία.

Και το όνομα αυτού, BMW M Hybrid V8. Ένα νέο αγωνιστικό, το οποίο αναμένεται να πέσει στη μάχη την επόμενη χρονιά. Η γερμανική εταιρία επανέρχεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship, επιδιώκοντας δύο στόχους. Να γιορτάσει την ιστορία της BMW M Motorsport στη Βόρεια Αμερική (εφέτος το τμήμα Μ κλείνει τα 50 χρόνια λειτουργίας του) και ταυτόχρονα να αναδείξει το δυναμικό υβριδικό-ηλεκτρικό μέλλον.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH, «το πιο κρίσιμο έργο και η μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα σχεδιασμού στο πρόγραμμα LMDh ήταν πως το πρωτότυπο πρέπει να είναι ξεκάθαρα αναγνωρίσιμο ως ένα αυτοκίνητο BMW M Motorsport. Και μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό σε όλους τους fans, πως αρκεί μια μόνο ματιά για να σιγουρευτούν πως η BMW M Hybrid V8 είναι BMW. Έχει ξεκάθαρα τα γονίδια της BMW M. Λατρεύω επίσης το καμουφλάζ με τις αναφορές στη μεγάλη ιστορία της φίρμας στη Βόρεια Αμερική. Συγχαρητήρια στα τμήματα σχεδίασης και αεροδυναμικής της BMW M Motorsport και της Dallara για την εξαιρετική δουλειά τους. Ανυπομονώ να δω σύντομα την BMW M Hybrid V8 στην πίστα».

BMW M Hybrid V8

Πέρα από τον άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό, το καμουφλάζ της BMW M Hybrid V8 περιέχει πολλά στοιχεία από πέντε δεκαετίες ιστορίας αγώνων αυτοκινήτου στη Βόρεια Αμερική.

Σε αυτό παρουσιάζονται εικόνες από εμβληματικά αγωνιστικά του παρελθόντος, όπως η BMW 3.0 CSL του 1976, η BMW M1/C του 1981, η BMW 320i Turbo του 1978, η BMW GTP του 1986, η BMW M3 E36 GTS-2, η BMW Z4 GTLM και η νεότερη BMW M8 GTE.

Προς στιγμή δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το υβριδικό σύνολο V8 που θα έχει στα σπλάχνα της η BMW M Hybrid V8 . Αυτές θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο, καθώς το βάρος δίνεται τώρα στον σχεδιασμό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι' αυτόν, όπως και για το καμουφλάζ της BMW M Hybrid V8, μπορείτε να πατήσετε το play στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube