node/36899

Το νέο Opel Corsa-e Rally στον τελικό του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι

Το αυτοκίνητο στη συνέχεια θα βρεθεί και στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2019» στην Αθήνα. 

Η εξέλιξη του Opel Corsa-e Rally ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό που χρησιμοποιεί μια μπαταρία 50 kWh, υποβάλλεται τώρα σε πολυάριθμες δοκιμές αντοχής και επιδόσεων στο Κέντρο Δοκιμών του Dudenhofen. Έτσι θα διασφαλιστεί ότι το Corsa-e Rally που αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm θα πληροί τα υψηλά πρότυπα του ADAC Opel e-Rally Cup.

Το ντεμπούτο του πρώτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Ενιαίου Πρωταθλήματος Ράλι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα προγραμματίζεται προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2020. Στην εναρκτήρια σεζόν του, το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ αγώνες για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, που θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο πλαίσιο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι - German Rally Championship (DRM). Το τελικό πρόγραμμα υπολογίζεται να ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen (30 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου, 2019).

opl

Το Opel Corsa-e Rally θα παρουσιαστεί σε συμμετέχοντες και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Οκτωβρίου) στον τελικό της σεζόν του DRM 2019, και συγκεκριμένα στο ADAC 3-Städte Rallye που πραγματοποιείται στην περιοχή Freyung στην Κάτω Βαυαρία. Η παρουσίαση του ADAC Opel e-Rally Cup και της σχετικής κοινής προωθητικής καμπάνιας των Opel και ADAC προγραμματίζεται για την Παρασκευή, ώρα 13.00 για τις ομάδες και ώρα 14:00 για τους εκπροσώπους των media. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εκτίθεται στο service area της Freyung και τις δύο ημέρες του αγώνα. 

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Corsa-e Rally θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση Anytime 2019», από 9-17 Νοεμβρίου 2019.

[Πηγή: Opel Hellas SA]

node/39152
Opel Mokka 2020 dashboard

Ολοκαίνουργιο Opel Mokka: Νέο, πρωτότυπο ταμπλό

Η δεύτερη γενιά του Mokka θα εγκαινιάσει μια νέα οπτική οδήγησης για την Opel, ονόματι Pure Panel, με οθόνες αλά Mercedes-Benz.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ολοκαίνουργιο Opel Mokka: Νέο, πρωτότυπο ταμπλό

Με το επόμενο Mokka, όλα αλλάζουν. Η δεύτερη γενιά του μικρού SUV Opel θα εγκαινιάσει νέους αισθητικούς κώδικες για την καροσερί, με τη μάσκα Vizor, αλλά και για το εσωτερικό. Το Mokka λοιπόν θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα ενσωματώσει το ταμπλό «Pure Panel», γεύση του οποίου μας είχε δώσει το πρωτότυπο στο GT X Experimental.

Το Pure Panel είναι μια διάταξη από οθόνες τοποθετημένες εν σειρά, έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι είναι μία. Αλλά εκείνο που θα παραμείνει είναι ένας αριθμός κλασικών κουμπιών για τη διευκόλυνση του οδηγού. Σε αυτό το πρώτο σκίτσο του ταμπλό του Mokka, βλέπουμε ότι οι οθόνες στεγάζονται σε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει επίσης γρίλιες εξαερισμού. Σχεδιασμός που παραπέμπει σε Mercedes-Benz νέας εσοδείας.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το Mokka με το «Pure Panel» θα διαθέτει πολύ διαφορετικό ταμπλό από αυτό των τεχνικά και τεχνολογικά ξαδέλφων του, του DS 3 Crossback και του Peugeot 2008 (βλ. video-δοκιμή). Πάνω απ’ όλα όμως, θα εισάγει την Opel σε μια νέα εποχή, αυτή της ψηφιακής ατμόσφαιρας. Η εικόνα του νέου Mokka μόνο καθησυχαστική μας φαίνεται, καθώς για μια στιγμή «τρομάξαμε» με το υπερβολικά συμβατικό (συντηρητικό;) εσωτερικό του Corsa που παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι.

Και όπως είπαμε και σας δείξαμε προ ημερών, το νέο Mokka εγκαταλείπει το γράμμα «X». Χρησιμοποιεί δε, νέα, πιο μεγάλη και πιο πεπλατυσμένη γραμματοσειρά για το όνομά του, που αναγράφεται πλέον ευμέγεθες στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Το λανσάρισμά του αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το ντεμπούτο του να γίνεται, όπως και του Corsa, με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Και στις ελληνικές εκθέσεις το αναμένουμε στις αρχές του 2021.

node/39136

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Στις 5 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της Formula 1 μετά τον κορονοϊό.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «λουκέτο» και στους αγώνες της Formula 1. Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο η FIA όσο και η Liberty Media σε συνεργασία με τις ομάδες αναζητούσαν τρόπους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μέσα στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Τώρα πλέον που πέρασε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, η Formula 1 μπορεί υπό προϋποθέσεις να ταξιδέψει, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνεχή τεστ στους εργαζομένους, διαμονή σε ξεχωριστά δωμάτια στα ξενοδοχεία και βεβαίως αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. 

Έτσι, η Formula 1 εκπόνησε ένα νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης που περιλαμβάνει αγώνες εντός Ευρώπης, δύο από τους οποίους θα είναι διπλοί. Συγκεκριμένα διπλοί θα είναι οι αγώνες στην Αυστρία και την Αγγλία. 

Προς το παρόν λοιπόν και με ημερομηνία επανεκκίνησης την 5η Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 διαμορφώνεται ως εξής:
5 Ιουλίου - Αυστρία
12 Ιουλίου - Αυστρία 
19 Ιουλίου - Ουγγαρία
2 Αυγούστου - Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου - Μ. Βρετανία 
16 Αυγούστου - Ισπανία
30 Αυγούστου -  Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

Απομένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για τους εκτός Ευρώπης αγώνες.

TAGS