Το νέο απόκτημα του Michael Jordan έχει 1.817 ίππους

Το νέο απόκτημα του Michael Jordan έχει 1.817 ίππους

Μόλις 30 Hennessey Venom F5 Roadster θα κατασκευαστούν και το ένα από αυτά βρίσκεται ήδη στην κατοχή του Michael Jordan.

Michael Jordan

Οι αυτοκινητικές επιλογές αν μπορείς να κόψεις μια επιταγή με έξι μηδενικά να ακολουθούν είναι πάμπολλες και όλες τους ξεχωριστές. Ο Michael Jordan σαφώς και δεν έχει πρόβλημα με το καρνέ επιταγών του και έτσι αποφάσισε να καλύψει κάποια κενή θέση στο γκαράζ του με ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο θα κυκλοφορήσει συνολικά σε μόλις 30 αντίτυπα: το Hennessey Venom F5 Roadster.

Ο κατά πολλούς, ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ξόδεψε περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το σπάνιο hypercar, με τον CEO της αμερικάνικης εταιρείας John Hennessey να επιβεβαιώνει την αγορά και παράδοση του αυτοκινήτου. Πώς; Ποζάροντας μαζί με τον «Air» και το Venom F5 Roadster στην είσοδο του ιδιωτικού γκολφ κλαμπ του Jordan στη Φλόριντα των ΗΠΑ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hennessey Performance (@hennesseyperformance)


Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social της Hennessey Performance δεν μας αποκαλύπτει πλήρως το αυτοκίνητο, αλλά φανερώνει ότι το γυαλιστερό αμάξωμά του από ανθρακονήματα διακοσμείται από κίτρινες λωρίδες.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Υπενθυμίζουμε ότι το «ανοικτό» Venom F5 εξοπλίζεται με ένα αποσπώμενο πάνελ από ανθρακονήματα για οροφή που ζυγίζει περίπου 8 kg. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας twin-turbo V8 κινητήρας 6,6 lt που αποδίδει 1.842 PS και 1.617 Nm ροπής. Που καταλήγουν όλα στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, τεχνολογίας μονού συμπλέκτη.

Το hypercar της Hennessey κατέχει το άτυπο ρεκόρ -μιας και είχε γίνει προς μια κατεύθυνση- για το ταχύτερο «ανοιχτό» αυτοκίνητο παραγωγής, με τους ιθύνοντες της αμερικάνικης φίρμας να σημειώνουν ότι η τελική του ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τα 480 km/h!

Όσον αφορά τον θρύλο του NBA, δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει ένα ξεχωριστό και γρήγορο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Στην πολύχρονη καριέρα του πέρασαν πολλά αντίστοιχα αυτοκίνητα τα οποία μπορείτε να θυμηθείτε στο σχετικό αφιέρωμα που είχαμε κάνει, εδώ!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube