Νέα Porsche 718 Cayman GT4 Rallye

Νέα Porsche 718 Cayman GT4 Rallye

Βασίζεται στην GT4 Clubsport και θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020.

Η Porsche είχε δείξει το πρωτότυπο Cayman GT4 Rallye concept τον περασμένο Αύγουστο και είχε δηλώσει την πρόθεση να το βάλει σε παραγωγή αν συγκέντρωνε 100 παραγγελίες.

Το προαπαιτούμενο αυτό φαίνεται πως επιτεύχθηκε και η εταιρεία ανακοίνωσε το πλάνο της για το μοντέλο παραγωγής.

Ενώ το περσινό πρωτότυπο ήταν βασισμένο στην Cayman GT4 Clubsport της προηγούμενης γενιάς και είχε έναν 6κύλινδρο κινητήρα boxer 3,8 λίτρων με 385 PS, η Porsche λέει ότι το «μελλοντικό rally car» της θα βασίζεται στη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.

Δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το αγωνιστικό, όμως η 718 Clubsport  έχει έναν πιο δυνατό boxer 3.8 που αποδίδει 425 PS και 43,3 kgm ροπής. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK 6 σχέσεων, που έχει σφόνδυλο διπλής μάζας και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου ρυθμισμένη για αγωνιστική χρήση.

Η Porsche λέει ότι η απόφασή της να βάλει το αγωνιστικό σε παραγωγή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στις θετικές κριτικές που δέχτηκε από ομάδες, οδηγούς, διοργανωτές αγώνων και φαν όταν το πρωτότυπο αγωνίστηκε στο Ράλι Γερμανίας του 2018 με τον Romain Dumas στο τιμόνι του (φωτ. κάτω).

Porsche Cayman GT4 Rally Deutschland 2018

Το αγωνιστικό παραγωγής σχεδιάζεται για να πληροί τους κανονισμούς FIA R-GT και η Porsche λέει ότι θα είναι έτοιμο για τη σεζόν του 2020.

Αυτό το σαββατοκύριακο, το πρωτότυπο εμφανίζεται στο GP Ice Race, στο Zell am See της Αυστρίας, με τον εργοστασιακό οδηγό αγώνων ταχύτητας Richard Lietz στα πηδάλια.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube