Porsche Cayman GT4 «Clubsport»: Για πίστα και αγώνες [video]

Porsche Cayman GT4 «Clubsport»: Για πίστα και αγώνες [video]

Η νέα έκδοση της Cayman GT4 με την 718 Cayman GT4 Clubsport προτείνεται σε δύο εκδόσεις: Μία για ερασιτέχνες της πίστας και μία για αγώνες με ομολογκασιόν FIA. Και οι δύο με τον ίδιο flat-six των 425 PS.

Την Cayman GT4 για το δρόμο την ανακαλύψαμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, και τώρα η Porsche μας λανσάρει και τις εκδόσεις πίστας, με την ίδια συνταγή κάτω από το καπό: Τον flat-six. Βέβαια, σε αντίθεση με την Cayman 718 η οποία φορά μόνο 4κύλινδρο μπλοκ, για την πιστάδικη GT4 «Clubsport» η Porsche επέλεξε την παλιά καλή 6κύλινδρη συνταγή.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ΤΙΣ GT4 «Clubsport», αφού η Porsche προτείνει δύο μοντέλα. Το πρώτο αφορά ουσιαστικά την έκδοση «Τrackday», η οποία θα τέρψει τους θαμώνες της πίστας του Σαββατοκύριακου και που δεν ψάχνονται με τους αγώνες. Σε αυτή την περίπτωση, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου περιορίζεται στα 80 lt, αλλά το αυτοκίνητο φορά όλες τις ηλεκτρονικές πατερίτσες όπως ABS, ESP (με δυνατότητα απενεργοποίησης), αλλά και κλιματισμό.

Porsche Cayman GT4 «Clubsport»
Η δεύτερη έκδοση «Competition» είναι, όπως λέει και το όνομά της, η αγωνιστική εκδοχή –την οποία και βλέπετε- και διαθέτει ρεζερβουάρ 115 λίτρων, ειδικό κατανεμητή φρένων, στόμιο ανεφοδιασμού, πυρόσβεση και, προφανώς, όλα τα χαρακτηριστικά για ομολογκασιόν FIA (για τα προσεχή πρωταθλήματα GT4) -κλωβό ασφαλείας, ζώνες έξι σημείων...

Porsche Cayman GT4 «Clubsport»

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος 3.8 αποδίδει 425 ίππους στις 7.500 rpm και στέλνει όλο το ιππικό στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη -PDK. Το μπλοκέ διαφορικό είναι και αυτό ειδικό για τις δύο εκδόσεις.

Το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να καταβάλουν €134.000 για την Cayman GT4 Trackday και €157.000 για την Competition, συν τον εθνικό ΦΠΑ κάθε χώρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube