Ζυγώνει η ώρα του νέου Land Rover Defender

Ζυγώνει η ώρα του νέου Land Rover Defender

Η νέα γενιά του εμβληματικού Defender θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του Land Rover Defender έχει τερματιστεί εδώ και ένα χρόνο, το θρυλικό βρετανικό 4x4 θα αναβιώσει το 2018 μέσω νέας γενιάς το 2018, διατηρώντας το όνομα αλλά και την τετράγωνη αισθητική προσέγγιση του αμαξώματος.

Η κουβέντα μεταξύ των στελεχών της JLR για τη νέα γενιά του Defender έχει ανοίξει εδώ και κάμποσα χρόνια, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει αρκετά το νέο «εγχείρημα» και μάλιστα μερικά στελέχη έχουν οδηγήσει κάποια πρωτότυπα του νέου μοντέλου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους, η νέα γενιά του Defender θα είναι ακόμα πιο ικανή σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές.

Η «αναβίωση» κλασικών μοντέλων με νέες γενιές, ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση το νέο μοντέλο θα πρέπει να έχει εκτός δρόμου δυνατότητες και πρακτικότητα που να συμβαδίζει με το DNA της μάρκας, εξασφαλίζοντας παράλληλα κέρδος στην εταιρεία με τις μικρές πωλήσεις του.

Το αφεντικό της JLR, Dr Ralf Speth, παραδέχθηκε ότι η βασική σχεδιαστική και μηχανολογική εξέλιξη του νέου μοντέλου έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει οδηγήσει το νέο μοντέλο απέναντι και στον ανταγωνισμό, και η εμπειρία ήταν συγκλονιστική.

Ο κ. Speth αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την επίσημη παρουσίαση του νέου Defender και αρκείται απλώς να πει ότι έρχεται. «Δουλεύουμε πάνω σε έναν πραγματικό αντικαταστάτη αυτού του εμβληματικού μοντέλου. Πρέπει να πω ότι ήταν μία από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου η διακοπή της παραγωγής του Defender. Το αγαπούσα. Να είστε όμως σίγουροι, ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι ακόμα πιο ικανή και θα έχει το αυθεντικό DNA του προκατόχου του».

Επιπλέον, ανάφερε ότι το νέο Defender θα έχει κοινά μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα της Land Rover σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα παράγεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα μοντέλα του μάρκας.

Πέρα όμως από την κλασική εκδοχή του μοντέλου, η JLR θα δημιουργήσει και μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων που θα βασίζεται στο Defender και θα περιλαμβάνει εκδόσεις επιδόσεων SVR, καθώς και εκδόσεις με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες SVX.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube