Ζυγώνει η ώρα της νέας Chevrolet Corvette

Ζυγώνει η ώρα της νέας Chevrolet Corvette

Η όγδοη γενιά του εμβληματικού αμερικάνικου supercar θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση που θα αποδίδει 1.000 ίππους.

Όπως γνωρίζουμε εδώ και περίπου μια διετία, η νέα Chevrolet Corvette C8 θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της κεντρομήχανη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Παράλληλα, πηγές μέσα από την General Motors αναφέρουν ότι νέα Corvette C8 δεν θα διακόψει τις πωλήσεις της υπάρχουσας C7, μιας και η τελευταία θα πωλείται σαν μία entry level, φθηνότερη εναλλακτική για τον υποψήφιο αγοραστή.

Ο κινητήρας που θα εφοδιάζει τη νέα γενιά θα είναι μια εξελιγμένη μορφή του 6.2 V8. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κινητήρα είναι το χαμηλό βάρος, η ευστροφία, το χαμηλό κόστος παραγωγής του και φυσικά η ικανότητά του να βγάλει με ευκολία 500 ίππους. Με αυτό τον τρόπο κρατάει δεσμούς με την προηγούμενη γενιά, χαρίζοντάς της ταυτόχρονα και λίγη από την αίγλη του καινούριου.

Chevrolet Corvette C7 Stingray

Λίγο αργότερα θα δούμε και ισχυρότερες εκδόσεις της νέας C8. Οι μηχανικοί της GM δουλεύουν ήδη πάνω σε έναν καινούριο V8 που θα πωλείται ως ατμοσφαιρικός ή υπετροφοδοτούμενος. Η τελευταία, twin-turbo επιλογή, υπολογίζεται να αποδίδει κάτι παραπάνω από 750 ίππους. Ακόμα, θα υπάρξει και υβριδική έκδοση που θα κινεί τον εμπρός άξονα και θα χαρίζει συνδυαστική ισχύ 1.000 ίππων.

Τέλος, μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στην γκάμα της νέας Chevrolet Corvette είναι η ύπαρξη αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το νέο αυτό κιβώτιο έχει εξελιχθεί από την Tremec και θα οδηγήσει στην κατάργηση του μηχανικού κιβωτίου.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube