Zagato IsoRivolta GTZ με ιταλική σχεδίαση και αμερικανικό V8

Zagato IsoRivolta GTZ με ιταλική σχεδίαση και αμερικανικό V8

Το νέο σπορτσκαρ περιορισμένης παραγωγής του Zagato εμπνευσμένο από το Iso Rivolta A3/C του 1963.

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Zagato παρουσίασε το νέο του δημιούργημα με το όνομα IsoRivolta GTZ - ένα κουπέ περιορισμένης παραγωγής που αποτελεί φόρο τιμής στο Iso Rivolta A3/C του 1963.

Το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και έχει κλασικές αναλογίες εμπροσθιομήχανου και πισωκίνητου σπορτσκαρ. Αντίθετα με το ομώνυμο ψηφιακό πρωτότυπο του 2017 για το Gran Turismo, το IsoRivolta GTZ του 2020 παραμένει πιστό στα σχεδιαστικά στοιχεία του μακρινού του προγόνου από το '60. Τα οβάλ φώτα, οι χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα που πλαισιώνουν το έμβλημα, οι εσοχές στο καπό και στα εμπρός φτερά, η γραμμή των παραθύρων, τα στρογγυλά πίσω φώτα και το σχήμα της ουράς είναι όλα εμπνευσμένα από το Iso Rivolta A3/C.

Zagato

Κάτω από το καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του V8 της Corvette Z06, με κυβισμό 6,8 λίτρων και supercharger. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ όμως πιστεύουμε πως θα είναι ακόμα ισχυρότερο από το εργοστασιακό χαρίζοντας ανταγωνιστικές επιδόσεις στο συλλεκτικό όχημα.

Η παραγωγή του Zagato IsoRivolta GTZ θα είναι περιορισμένη σε 19 μονάδες, από τις οποίες οι 9 έχουν ήδη πουληθεί σε συλλέκτες. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ενώ η τιμή του μοντέλου είναι άγνωστη.

[Πηγή: Zagato]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube