Υβριδικό επαναφορτιζόμενο DS 7 Crossback, οι πρώτες πληροφορίες [video]

Υβριδικό επαναφορτιζόμενο DS 7 Crossback, οι πρώτες πληροφορίες [video]

H DS Automobiles μας γνωστοποίησε μέσω video τι πρέπει να περιμένουμε από το μελλοντικό plug-in hybrid DS 7 Crossback.

Το DS 7 Crossback θα λανσαριστεί τους προσεχείς μήνες στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2019 για να δούμε την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοσή του και μία από τις πρώτες του Groupe PSA.

Παρόλα αυτά, η DS Automobiles έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video που μας εξηγεί περί τίνος πρόκειται.

Η DS βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Alfa Romeo: Έχουν και οι δύο ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να ανανεώσουν ένα γερασμένο κατάλογο και νέα μοντέλα που βρίσκονται επί θύραις. Ευτυχώς, αντίστοιχα με την Alfa Romeo που μπήκε σε ένα ρυθμό λανσαρισμάτων, και η DS άρχισε να βγάζει το κεφάλι έξω από το νερό, αρχής γενομένης με το μεγάλο SUV της, το DS 7 Crossback. Ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες και που θα πάρει άμεσα την άγουσα της παραγωγής, προκειμένου να βρει τη θέση του στην premium αγορά.

Το DS 7 Crossback θα μπορεί να στηρίζεται λοιπόν σε ένα πολύ ιδιόμορφο σχεδιασμό και σε ένα υβριδικό επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης με περίπου 300 άλογα που θα λανσαριστεί το 2019. Και θα πρόκειται για πρεμιέρα στο τομέα αυτό για το Groupe PSA. Για το λόγο αυτό, ο πολύ μεγάλος πλέον Γάλλος κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα ένα video για το πώς λειτουργεί το νέο δημιούργημά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DS 7 Crossback: Από τη θέση του συνοδηγού

Το θερμικό μέρος του συστήματος, που θα πρόκειται για ένα βενζινοκινητήρα απόδοσης 150 έως 200 ίππων, θα υποβοηθάται από ένα ηλεκτρομοτέρ που θα κινεί τον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος θα είναι γύρω από τα 300 άλογα και όπως καταλάβατε θα έχουμε να κάνουμε με ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του υβριδικού επαναφορτιζόμενου DS 7 Crossback θα είναι 60 km, χάρη στην μπαταρίες των 13 kWh που θα επαναφορτίζονται σε τέσσερις ώρες από οικιακή πρίζα και σε δύο πάνω σε ταχυφορτιστή –έξτρα εξοπλισμός.

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το γνωστό EAT με κλασικό μετατροπέα ροπής και όχι διπλοσύμπλεκτο, με οκτώ ταχύτητες. Το ενδιαφέρον της περίπτωσης είναι ότι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα είναι ικανό να αναλύει τις συνθήκες της διαδρομής που θα περνά ο οδηγός στο GPS και να προσαρμόζει την ανάλογα τη διάρκεια λειτουργίας θερμικού μοτέρ.

Το υβριδικό επαναφορτιζόμενο DS 7 Crossback θα είναι ένα από τα πρώτα του είδους στην κατηγορία και η τιμή του αναμένεται αλμυρή, αν λάβουμε υπόψη την ψηλή τιμή των συμβατικών θερμικών εκδόσεων του αυτοκινήτου.

[Πηγή DS Automobiles]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube