Υβριδικό Ariel Atom; Έλεος...

Υβριδικό Ariel Atom; Έλεος...

Το Ariel Atom θα μπορούσε σύντομα να γίνει υβριδικό, λένε οι άνθρωποι της εταιρείας.

Ακόμη και ένα ειδικό για track days αυτοκίνητο όπως το Ariel Atom θα μπορούσε στο κοντινό μέλλον να γίνει υβριδικό, σύμφωναμε τον επικεφαλής της εταιρείας Simon Saunders.

Μιλώντας στο Autocar ο Saunders έδειξε ενδιαφέρον να ενσωματώσει την υβριδική τεχνολογία στο Ariel Atom. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η τεχνολογία που η Honda, προμηθευτής κινητήρων της Ariel, εξέλιξε για την μονάδα ισχύος του νέου NSX θα γίνει σύντομα πιο προσιτή και θα χρησιμοποιηθεί σε  πιο οικονομικά μοντέλα. «Η κατεύθυνση που έχει αυτή την στιγμή η Honda μας ταιριάζει. Στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν την υβριδική τενχολογία απλώς για την μείωση των ρύπων. Τώρα την αξιοποιούν πιο επιθετικά και για την αύξηση της ισχύος, όπως  δείχνει το τετρακίνητο NSX των 580 ίππων», εξήγησε ο Saunders.

Ο επικεφαλής της Ariel μίλησε για τον διπλό στόχο της εταιρείας του. Από την μία θέλει πάντα ένα ισχυρότερο Atom, από την άλλη η ανάγκη για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro6. Ένα υβριδικό σύστημα κίνησης θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Το θέμα είναι πως ακριβώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Ariel την τεχνολογία της Honda. Η κινητήρια μονάδα με τον διτούρμπινο V6 και τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ είναι ό,τι πρέπει για το NSX που ζυγίζει 1.700 kg, αλλά δεν θα μπορούσε να ταιριάξει στο ελαφρύ σωληνωτό χωροδικτύωμα του Atom.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube