Υβριδική η επόμενη Lamborghini Aventador

Υβριδική η επόμενη Lamborghini Aventador

Η επόμενη γενιά της κορυφαίας Lamborghini θα ασπαστεί την υβριδική τεχνολογία, δείχνοντας το δρόμο και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας.

Η νέα γενιά της κορυφαίας Lamborghini αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του 2020.

Και είναι πλέον επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι θα χρησιμοποιεί plug-in υβριδική τεχνολογία, ως υποβοήθηση στον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της.

Την πληροφορία αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) της εταιρείας, Maurizio Reggiani, προσθέτοντας ότι θα είναι και η μοναδική επιλογή για τον αγοραστή.

Ωστόσο δε θα επηρεάσει σε τίποτα το χαρακτήρα του μοντέλου, αντιθέτως θα τονίσει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του V12. «Η ερμηνεία για το τί είναι supersport μοντέλο δεν πρόκειται να αλλάξει για την Lamborghini» δήλωσε ο Reggiani.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador S

Πρόσθεσε επίσης πως ένα ηλεκτρικό μοντέλο δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας, φρόντισε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό ισχύει σήμερα. Η πρόοδος και η εξέλιξη των μπαταριών μάλλον θα αλλάξει αυτό το πλάνο στο μέλλον, αφού θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αυτονομία που δε θα περιορίζει τόσο την ενέργεια που μπορείς να ζητήσεις από τις μπαταρίες.

«Για εμάς ένα supersport μοντέλο πρέπει να μπορεί να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στο Nurburgring και να μπορεί να τον επαναλάβει δύο ή τρεις φορές. Μόλις η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να το εξασφαλίσει, τότε το ξανασυζητάμε.

Το πιθανότερο είναι δηλαδή η ηλεκτροκίνηση να βρει εφαρμογή στη μεθεπόμενη γενιά μοντέλων της Lamborghini, και σίγουρα όχι στην επόμενη υβριδική.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube