Ξεπούλησε το Honda S660 στην Ιαπωνία – Φήμες ότι έρχεται και Ευρώπη

Ξεπούλησε το Honda S660 στην Ιαπωνία – Φήμες ότι έρχεται και Ευρώπη

Ένα πισωκίνητο ρόουνστερ από τη Honda είναι πάντα ενδιαφέρον, ακόμα κι αν είναι λιλιπούτειο.

Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο λιλιπούτειο ρόουντστερ της Honda έκλεισε, καθώς τα 8.600 αυτοκίνητα που είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν το πρώτο χρόνο παραγωγής του S660 έχουν ήδη προπωληθεί στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το περίεργο και παράλληλα ανησυχητικό για την Honda όσον αφορά το νέο S660 είναι ότι παρόλο που το μικρό ρόουντστερ εξελίχτηκε για να προσεγγίσει νεαρούς ηλικιακά οδηγούς στη μάρκα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντελώς αντίθετα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Honda, Misato Fukushima, τέσσερις στους πέντε οδηγούς που προχώρησαν στην αγορά του S660 είναι πάνω από 40 ετών και είναι ήδη πελάτες της Honda που επιλέγουν το μικρό ρόουντστερ ως δεύτερο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζουμε ότι το S660 έχει μήκος μόλις 3,4 μέτρα και διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα 660cc με 65 ίππους τοποθετημένο στο κέντρο. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, ενός CVT.

Οι παραγγελίες για το S660 θα ξεκινήσουν και πάλι τον Οκτώβριο, ενώ στους διάδρομους της Honda ακούγεται ολοένα και περισσότερο ότι μια ευρωπαϊκή έκδοση του αυτοκινήτου έχει πάρει ήδη το πράσινο φως. Θα ονομάζεται πιθανότατα S1000 και θα εφοδιάζεται με ένα νέο τούρμπο κινητήρα 1.000 cc που θα αποδίδει 127 ίππους.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube