Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Škoda Octavia στην Τσεχία

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Škoda Octavia στην Τσεχία

400.000 μονάδες του μοντέλου θα παράγονται κάθε χρόνο στο Mladá Boleslav

Η Škoda ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του νέου Octavia στο εργοστάσιο Mladá Boleslav της Τσεχίας, εκεί που παρήχθη και η πρώτη γενιά του μοντέλου πριν από 20 χρόνια.

Το Octavia είναι το πιο εμπορικό μοντέλο της Škoda με συνολικές πωλήσεις που φτάνουν τα 6,5 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο. Το μικρομεσαίο σημειώνει εμπορική επιτυχία σε Τσεχία, Αυστρία, Φιλανδία και Σουηδία όπου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της κατηγορίας του.

Στόχος της Škoda είναι η παραγωγή 400.000 μονάδων του Octavia σε ετήσια βάση. Ενδεικτικό είναι πως κάθε μέρα 1.150 μοντέλα βγαίνουν από το εργοστάσιο στην Τσεχία το οποίο εκσυγχρονίστηκε για να φιλοξενήσει την παραγωγή του. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εγκαταστάσεις της είναι από τις πιο προηγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Škoda Octavia [video]

Η τέταρτη γενιά του Škoda Octavia παρουσιάστηκε στην Πράγα στις 11 Νοέμβρη με πιο δυναμική εμφάνιση, αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις, πιο ευρύχωρη καμπίνα και περισσότερη τεχνολογία. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020 αρχικά με την έκδοση hatchback τριών όγκων και στη συνέχεια με το πιο πρακτικό Combi. Λίγο αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί με το περιπετειώδες Octavia Scout και την έκδοση επιδόσεων Octavia RS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube