Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Škoda Fabia

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Škoda Fabia

Tα πρώτα αυτοκίνητα του νέου Škoda Fabia βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Mladá Boleslav. 

Τα πρώτα Škoda Fabia τέταρτης γενιάς βγήκαν σήμερα από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστασίου στη Mladá Boleslav στην Τσεχία.

Προηγουμένως, οι εγκαταστάσεις παραγωγής τροποποιήθηκαν έτσι ώστε αυτή η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της εταιρείας να μπορεί να κατασκευαστεί εκεί. Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ανέρχονταν σε €110 εκατ. Για πρώτη φορά, το Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, επιτρέποντάς του να είναι όχι μόνο το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, αλλά και να προσφέρει βελτιωμένα χαρακτηριστικά άνεσης και πληθώρα νέων συστημάτων ασφάλειας και βοήθειας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Škoda Fabia [video] - Τα πάντα για την 4η γενιά του μοντέλου

Από το ντεμπούτο του μοντέλου το 1999, η Škoda έχει πουλήσει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, καθιστώντας το το δεύτερο best-seller της μάρκας μετά το Octavia.

Η πρώτη γενιά Fabia, που κυκλοφόρησε το 1999, σημείωσε περισσότερες από 1,7 εκατ. πωλήσεις. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς που ακολούθησε το 2007 ξεπέρασε επίσης το 1,7 εκατ. μονάδες για να έρθει η τρίτη γενιά του 2014, που θα εκτόξευε τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου πάνω από τα 4,5 εκατ.

fabia

Το Škoda Fabia είναι χτισμένο στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα μοντέλα Scala και Kamiq. Κατά την έναρξη της παραγωγής, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε προσαρμογές στη γραμμή συναρμολόγησης. Πολλά περίπλοκα και φυσικά απαιτητικά βήματα παραγωγής πραγματοποιούνται πλέον από ρομπότ, γεγονός που επέτρεψε ένα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού στις διαδικασίες κατασκευής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube