Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW XM

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW XM

Είναι το πρώτο PHEV του M Division με 653PS - Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Από το εργοστάσιο στο Spartansburg της Νότιας Καρολίνας βγήκε η πρώτη BMW XM που είναι και το πρώτο PHEV του M Division της μάρκας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται η τελευταία εξέλιξη του κινητήρα S68 4.4 V8 twin-turbo, o οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται μέσα στο κέλυφος του αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, καταγωγής ZF.

bmw xm

Το σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 653 PS και 800 Νm, απόδοση που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με το πιο ισχυρό Μ παραγωγής. Θα ακολουθήσει και ισχυρότερη έκδοση που θα ακούει στο όνομα Label Red, με 760 PS και 1.000 Nm ροπής!

To ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας περίπου 25 kWh η οποία μπορεί να φορτίσει μόνο σε ρεύμα AC με ισχύ έως 7,4 kW. Η BMW XM μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες μέχρι 130 km/h, ενώ το εργοστάσιο υπόσχεται αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για περίπου 80 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW XM

Ο κινητήρας S68 προέρχεται από την ανανεωμένη X7 M60 xDrive. Ανεβάζει έως τις 7.200 rpm, έχει αναθεωρημένο στροφαλοφόρο άξονα, νέα αντλία λαδιού και αναβαθμισμένα τούρμπο, με το ηλεκτρικό μοτέρ να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την XM. Η ροπή περνά στους τροχούς μέσω του μηχανικού συστήματος τετρακίνησης xDrive το οποίο την αλλάζει συνεχώς και ενεργά μεταξύ των πίσω και των εμπρός τροχών.

Παρά τα 2.750 kg της, η XM ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,1" με την τελική της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί κατασκευαστές, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αυξήσουν προαιρετικά την τελική ταχύτητα στα 270 km/h.

bmw xm

Η BMW XM θα βρίσκεται στις εκθέσεις στις αρχές του 2023, με την τιμή της στην Ελλάδα να ξεκινά από €192.092 που σημαίνει πως μπορεί να φτάσει πολύ υψηλότερα αν ο πελάτης αρχίσει να προσθέτει από τον ουσιαστικά ατελείωτο κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού. 

Οι εγκαταστάσεις της BMW στο Spartanburg φιλοξενούν επίσης την παραγωγή των BMW X5, X6 και X7.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube