Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της Mercedes-AMG One

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της Mercedes-AMG One

Περίπου πεντέμισι χρόνια μετά από την αποκάλυψη της στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, ξεκίνησαν οι παραδόσεις της Mercedes-AMG Οne, του υβριδικού hypercar των 1.050 PS.

Mercedes-AMG One

Περίπου πεντέμισι χρόνια πέρασαν από τότε που η Mercedes-AMG αποκάλυπτε το Project One στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το διάστημα αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν για τον κατασκευαστή ο οποίος αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων στην εξέλιξη του εξωτικού του μοντέλου. 

Μάλιστα, θυμίζουμε ότι ο CEO της Μercedes-Benz, Ola Källenius, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο βρετανικό Autocar ότι «τώρα που το ξανασκέφτομαι είμαι σίγουρος ότι ήμασταν μεθυσμένοι όταν εγκρίναμε τη δημιουργία του AMG One».

Mercedes-AMG One

Βάζοντας τις τελευταίες πινελιές και καταφέρνοντας εν τέλει να συμμορφώσει το hypercar με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, η Mercedes-AMG ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγή του One.

Τέσσερις μήνες μετά, οι παραδόσεις της πολυαναμενόμενης Mercedes-AMG One ξεκίνησαν και η γερμανική φίρμα δεν έχασε την ευκαιρία να δημοσιεύσει φωτογραφίες του πρώτου από τα 275 αντίτυπα που θα κατασκευαστούν συνολικά. 

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG One, εφοδιάζεται με V6 τούρμπο κινητήρα 1,6 lt, o οποίος στροφάρει έως τις 11.000 rpm και αποδίδει 566 PS. O τελευταίος, συνεργάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, έναν δίπλα από τον 1.600άρη κινητήρα προσφέροντας επιπλέον ισχύ 161 PS στον στροφαλοφόρο άξονα, ενώ o τέταρτος στεγάζεται μέσα ουσιαστικά στο τούρμπο χαρίζοντας έξτρα 120 PS.

Mercedes-AMG One

Συνδυαστικά, η ιπποδύναμη του συστήματος ξεπερνά τους 1.050 PS, με τη θηριώδη ισχύ να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν που εξέλιξε η AMG αποκλειστικά για τις ανάγκες του “One”. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,4 kWh προσφέρει μια ηλεκτρική εμβέλεια της τάξεως των 18 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube