Ola Källenius: Mercedes-AMG One; Ντίρλα θα 'μασταν!

Ola Källenius: Mercedes-AMG One; Ντίρλα θα 'μασταν!

Ο CEO της Mercedes-Βenz δήλωσε ότι «είμαι σίγουρος ότι ήμασταν μεθυσμένοι όταν εγκρίναμε τη δημιουργία του AMG One».

Μercedes-AMG One

Ήταν 2017 όταν η Mercedes-Benz αποκάλυψε το Project One και στόχος της ήταν να κατασκευάσει το hypercar Mercedes-AMG One με πάνω από 1.000 PS το οποίο θα χρησιμοποιούσε την μονάδα ισχύος του μονοθεσίου της F1.

Η εκκίνηση της παραγωγής του Mercedes-AMG One είχε προγραμματιστεί για το 2019, αλλά η εξέλιξή του ταλανίστηκε από καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονταν στη δυσκολία προσαρμογής του υβριδικού συστήματος κινητήρα και μετάδοσης από το μονοθέσιο της Formula 1 στο αυτοκίνητο παραγωγής. 

Η επικεφαλής μάρκετινγκ της Mercedes-Βenz, Bettina Fetzer, ανέφερε ότι όλη η διαδικασία εξέλιξης του Mercedes-AMG One καταγράφεται και θα δημοσιευτεί σε ένα «απόλυτα ειλικρινές» ντοκιμαντέρ.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε και οι 275 τυχεροί αγοραστές εξακολουθούν να αναμένουν την παράδοση του αυτοκινήτου τους. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες, ο κατασκευαστής υποσχέθηκε ότι η παραγωγή του Mercedes-AMG One θα ξεκινήσει γύρω στα μισά του 2022.

Μercedes-AMG One

O CEO της Μercedes-Benz, Ola Källenius, όταν ρωτήθηκε από το Autocar για το πότε το hypercar θα μπει στην παραγωγή απάντησε, «πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η AMG και το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για τη μονάδα ισχύος της F1 μας παρουσίασαν την ιδέα να τοποθετήσουν τον κινητήρα του μονοθεσίου σε αυτοκίνητο παραγωγής. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είμαι σίγουρος ότι ήμασταν μεθυσμένοι όταν εγκρίναμε τη δημιουργία του AMG One». Μπορεί το εγχείρημα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά ο Γερμανός κατασκευαστής δεν το έβαλε κάτω και σε δύο περίπου εβδομάδες θα έχουμε σημαντικά νέα για το One.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube