Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Nissan Note Nismo

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Nissan Note Nismo

Στην Ιαπωνία η Nismo έβαλε χέρι και στο Note το οποίο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με διαφορετικούς κινητήρες και φιλοσοφία.

Παραμένοντας πιστή στην αρχική της ανακοίνωση η Nissan λανσάρει αυτή την εβδομάδα το Note Nismo στην ιαπωνική αγορά, με την απλή έκδοση Nismo να έχει 1.200άρη κινητήρα και τη Nismo S έναν μεγαλύτερο, 1,6 lt.

Το Nissan Note Nismo χρησιμοποιεί τελικά τον τρικύλινδρο, μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο 1.200άρη που τοποθετείται και στο απλό Note, και αποδίδει 98 PS και 14,6 kgm. Στην περίπτωση του Nismo προσφέρεται με πιο ελεύθερη εξάτμιση και διαφορετικό προγραμματισμό στον εγκέφαλο, χωρίς να ανακοινώνονται τα κέρδη σε δύναμη, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Xtronic (CVT). Το πάτωμα έχει δεχθεί κάποιες ενισχύσεις στο κεντρικό τούνελ και το αυτοκίνητο πατάει σε νέα ανάρτηση και ζάντες 16''.

Το Note Nismo S είναι αρκετά ισχυρότερο. Χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα HR16DE, γνωστό και σε εμάς από την τοποθέτησή του στα Juke και Qashqai παλιότερα, βελτιωμένο όμως τόσο ώστε να αποδίδει 140 PS στις 6.400 PS, δηλαδή 31 παραπάνω από τα 109 του συμβατικού Note 1.6. Συνδυάζεται αποκλειστικά με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και συνοδεύεται από πίσω δισκόφρενα αντί για ταμπούρα, διαφορετική ανάρτηση, ζάντες 17'' και περισσότερες ενισχύσεις που περιλαμβάνουν και πίσω μπάρα θόλων.

Το εντυπωσιακό bodykit πάντως με τις κόκκινες λεπτομέρειες χαρακτηρίζει και τις δύο εκδόσεις, με τα λογότυπα και τις ζάντες να φανερώνουν τη διαφορά. Στο εσωτερικό υπάρχουν περισσότερες διαφορές με το Note Nismo S να έχει σπορ καθίσματα με επένδυση alcantara, άλλο επιλογέα, αλουμινένια πετάλια και διαφορετικά όργανα στο καντράν. Και οι δύο εκδόσεις του Note Nismo πάντως προσφέρονται αποκλειστικά σε τέσσερα χρώματα: λευκό περλέ, μαύρο, γκρι και ασημί.

Η διάθεση των Nissan Note Nismo και Nismo S ξεκίνησε ήδη στην Ιαπωνία. Η τιμή τους είναι 1.952.640 (€14.350) και 2.244.240 γιεν (€16.470) αντίστοιχα, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το ενδεχόμενο κυκλοφορίας κάποιας εκ των δύο εκδόσεων και στην Ευρώπη.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube