VW Taigo: Νέο μικρό SUV με κουπέ χαρακτηριστικά

VW Taigo: Νέο μικρό SUV με κουπέ χαρακτηριστικά

Η Volkswagen παρουσίασε και επίσημα το Taigo, ένα μικρό και στιλάτο SUV με κουπέ χαρακτηριστικά που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της ανάμεσα στα T-Cross και T-Roc.

Το νέο Volkswagen Taigo βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του T-Cross με ανασχεδιασμένο αμάξωμα, αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,26 m) και εντονότερη κλίση της οροφής προς τα πίσω που ακολουθεί τη μόδα των κουπέ-SUV.

Με δεδομένο ότι η γερμανική φίρμα έχει ήδη διπλή εκπροσώπηση στα B-SUV με τα T-Cross και T-Roc, δικαίως θα αναρωτιέστε τι χρειάζεται και ένα τρίτο! Προφανώς η Volkswagen θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μοντέλο ανάμεσά τους και φέρνει στην Ευρώπη ένα SUV που πωλείται ως Nivus στην Βραζιλία. Το ευρωπαϊκό Taigo βέβαια, δεν θα εισάγετε από την… χώρα του καφέ αλλά θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Pamplona, μαζί με τα συγγενικά Polo και T-Cross. 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Taigo, αξίζει να σημειώσουμε πως με το μήκος του είναι στα 4,26 m, το πλάτος στα 1,75 m και το ύψος στα 1,49 m, είναι λίγο μακρύτερο από το T- Cross, αλλά με ελάχιστα μικρότερο πορτμπαγκάζ το οποίο προσφέρει χωρητικότητα 438 lt, έναντι των 455 lt του T-Cross.

Διαθέσιμο αποκλειστικά με την κίνηση στους εμπρός τροχούς, η γκάμα κινητήρων του Taigo θα απαρτίζεται από τον τρικύλινδρο 1.000άρη TSI με ισχύ 95 ή 110 PS και τον τετρακύλινδρο 1.500άρη TSI των 150 PS. Ανάλογα με το μοτέρ θα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό προέρχεται από το Polo, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής 10" που ενσωματώνει το τελευταίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της VW.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube