VW Golf R “20 Years”: Το γρηγορότερο R στο Nürburgring [video]

VW Golf R “20 Years”: Το γρηγορότερο R στο Nürburgring [video]

To επετειακό VW Golf R “20 Years” με χρόνο 7’ 47” 31, είναι πλέον το πιο γρήγορο VW R στην Πράσινη Κόλαση.

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι με τον οδηγό αγώνων Benny Leuchter πίσω από το τιμόνι, το Golf R “20 Years” έγραψε χρόνο 7’47”31 στο Nürburgring Nordschleife και είναι πλέον το πιο γρήγορο VW R στην θρυλική πίστα.

Θυμίζουμε ότι το 2002, η VW παρουσίασε το VW Golf R32. Ένα Golf, εξοπλισμένο με μοτέρ 3.2 V6 και τετρακίνηση, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της γκάμας. Είκοσι χρόνια αργότερα, η γερμανική εταιρεία γιορτάζει αυτή την επέτειο με το Golf R “20 Years”.

H ισχύς του είναι αυξημένη κατά 13 PS σε σχέση με το συμβατικό Golf R, φτάνοντας τους 333 PS. To σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,6" και η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 270 km/h.

VW Golf R “20 Years”

Ωστόσο, η VW δεν περιορίστηκε στην αύξηση της ισχύος για την επετειακή έκδοση του Golf R. Το μοντέλο εξοπλίζεται με το πακέτο R-Performance, το Driving Dynamics Manager και το R-Performance Torque Vectoring που σύμφωνα με το εργοστάσιο έχουν ως σκοπό να κάνουν το μοντέλο το πιο δυναμικό VW R που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ο οδηγός πέρα από τα συνηθισμένα οδηγικά προφίλ Comfort, Sport Race και Individual, έχει τη δυνατότητα επιλογής των προγραμμάτων Drift και Special. Το τελευταίο, είναι ειδικά εξελιγμένο για την Πράσινη Κόλαση και περιλαμβάνει μια πιο μαλακή ρύθμιση για τα αμορτισέρ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Golf R “20 Years” κατά τη διάρκεια του γύρου του, πέρασε από τη «Schwedenkreuz» με σχεδόν 245 km/h και έφτασε τα 265 km/h στο «Döttinger Höhe». Tέλος, ο χρόνος που σημείωσε το μοντέλο είναι βελτιωμένος κατά 4" σε σχέση με το Golf R προηγούμενης γενιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube