VW Golf GTI TCR για το δρόμο με 290 PS

VW Golf GTI TCR για το δρόμο με 290 PS

Αυτό θα είναι το πιο γρήγορο Golf GTI στη 42χρονη ιστορία του μοντέλου.

Μετά τις εκδόσεις Clubsport, που έγιναν πρωτοσέλιδα πριν δυο χρόνια παίρνοντας και το ρεκόρ στο Nürburgring, η Volkswagen θα παρουσιάσει μία ακόμη ειδική έκδοση του Golf GTI.

To Golf GTI TCR, που θα παρουσιαστεί στις 9 Μαϊου, στην ετήσια συγκέντρωση της VW, Wörthersee GTI-Treffen, είναι ουσιαστικά μια έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf GTI TCR με τους 350 ίππους. O 2λιτρος κινητήρας TSI έχει «ημερέψει» στα 290 PS/5.000-6.800 rpm, με μέγιστη ροπή 37,7 kgm/1.600-4.300 rpm. Τα νούμερα αυτά περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων κι ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού.

Η VW δεν δίνει χρόνο για το 0-100 km/h, όμως για την τελική ταχύτητα λέει ότι θα περιορίζεται μεν ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αν αφαιρεθεί ο περιοριστής θα φτάνει τα 264 km/h. Έτσι, το TCR θα είναι το ταχύτερο GTI ever, αφού θα ξεπερνά το Clubsport S κατά 2 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Golf GTI Clubsport

Όσο για το 0-100 km/h του TCR, αν κρίνουμε από το 4,6” του Golf R με τα με τα 310 PS, θα πρέπει να το υπολογίζουμε στα 4,7”-4,8”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf R

To «ταχύτερο Golf GTI», όπως το αναφέρει η Volkswagen, θα παρουσιαστεί στην ετήσια εκδήλωση στην Αυστρία σχεδόν σε μορφή παραγωγής. Όμως οι παραδόσεις σε πελάτες δεν θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος της χρονιάς.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Golf GTI Performance DSG

Στις εικόνες teaser του TCR που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, βλέπουμε ένα πιο επιθετικό πίσω μέρος με δύο στρογγυλές εξατμίσεις κι έναν πιο τονισμένο διαχύτη. Βλέπουμε επίσης τη μάσκα, τα σήματα TCR και τις μεγάλες και φαρδιές ζάντες με τις πέντε διπλές ακτίνες.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube