VW: Αγωνιστικό Golf TCR με 330 PS

VW: Αγωνιστικό Golf TCR με 330 PS

Η δική της πρόταση για το νέο πρωτάθλημα είναι χτισμένη πάνω στο Golf R.

Το εντυπωσιακό στην όψη Golf TCR δημιουργήθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία, για «να αξιολογήσει ένα νέο αγωνιστικό πρόγραμμα με ιδιωτικές ομάδες».

Εξωτερικά, φορά ένα body kit με διαφορετικούς προφυλακτήρες, καπό με επιπλέον αεραγωγούς, φουσκωμένα φτερά που αυξάνουν το συνολικό πλάτος κατά 400 mm και μια τεράστια σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα. Το εσωτερικό είναι γυμνό και διαθέτει μόνο roll cage, αγωνιστικό κάθισμα και τιμόνι ντυμένο με αλκαντάρα.

Ο κινητήρας είναι ο δίλιτρος TFSI του Golf R, με την ισχύ να φτάνει τους 330 PS και τη ροπή τα 41,4 kgm, 30 PS και 3,0 kgm δηλαδή παραπάνω, ενώ συνδυάζεται μόνο με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

«Η νεότευκτη κατηγορία TCR αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα για τις ιδιωτικές ομάδες χάρη στις ενδιαφέρουσες πίστες, την τεχνολογία που προέρχεται από τα μοντέλα παραγωγής και το λογικό κόστος», δήλωσε ο διευθυντής της VW Motorsport, Jost Capito.

Με στόχο να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για το 2016, οπότε και το TCR θα είναι διαθέσιμο, δύο αυτοκίνητα θα συμμετέχουν στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες του φετινού πρωταθλήματος με την ομάδα Liqui Moly Englster.

[Πηγή: VW Motosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube