Vühl 05, ένα supercar από το μακρινό Μεξικό

Vühl 05, ένα supercar από το μακρινό Μεξικό

Μια εταιρία που ίδρυσε ένας παλαιός οδηγός και μηχανικός αγώνων, δίνει ένα διαφορετικό στίγμα στα supercars

Aπό τo μακρινό Μεξικό έρχεται ένα νέο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο, φτιαγμένο από μια μικρή εταιρία που ίδρυσε ένας παλαιός οδηγός αγώνων και μηχανικός, ο Γουιέλμπ Ετσεβερία.

Η Vühl (από τα αρχικά των λέξεων: Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight) ανήκει πλέον στους κληρονόμους του Ετσεβερία, στα οποία ο Γουλιέλμο μεταλαμπάδευσε το πνεύμα, αλλά και το μεράκι του για τα supercars. Έτσι, πέρα από αυτοκίνητα με "προχωρημένο" ντιζάϊν, δίνουν έμφαση και στις επιδόσεις αλλά και την ασφάλεια.

Τελευταίο τους δημιούργημα το
Vühl 05 που ζυγίζει μόνο 695 κιλά, με πλαίσιο από αλουμίνιο (78 κιλών) και δίλιτρο κινητήρα EcoBoost της Ford με απόδοση 289 PS.  Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 245 km/h και τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Στην ανάρτηση του
Vühl 05 χρησιμοποιήθηκαν διπλά ψαλίδια, ενώ τα φρένα έχουν αεριζόμενους  δίσκους εμπρός και πίσω, με την κατασκευή να πατά πάνω σε τροχούς 17 ιντσών. Όπως δηλώνουν οι κληρονόμοι του Ετσεβερία, επιθυμία τους ήταν "να κατασκευάσουν ένα υπεραυτοκίνητο, το οποίο θα διαθέτει σύγχρονη σιλουέτα, εντυπωσιακές αναλογίες, κορυφαίες επιδόσεις, αλλά και ποιότητα"χωρίς να υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα κατασκευής". Και από ότι φαίνεται, μάλλον τα κατάφεραν πολύ καλά...

Το Vühl 05 θα πωλείται κανονικά από την άνοιξη του 2014, με τιμή που υπολογίζεται γύρω στις 65.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube