Volvo XC60 και V60: Υβριδικό μοτέρ Polestar 420 PS

Volvo XC60 και V60: Υβριδικό μοτέρ Polestar 420 PS

Τα XC60 και V60 θα φορέσουν σύντομα υβριδικό κινητήρα «Polestar Engineered» πάνω από 400 άλογα.

Σιγά σιγά, οι τροποποιήσεις «Polestar Engineered» πυκνώνουν την παρουσία τους στον κατάλογο των Σουηδών. Ύστερα από το νέο S60 «Polestar Engineered», η φίρμα ανακοινώνει τα V60 και XC60 που δέχτηκαν τη φροντίδα της Polestar, το σπορ βραχίονα της Volvo.

Όπως λοιπόν και στο νέο S60 και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για μια εξέλιξη του υβριδικού μπλοκ 2.0 T8 Twin Engine. Το σύστημα κίνησης ανεβαίνει από τα 407 στα 420 άλογα, φτάνοντας παράλληλα τα 670 Nm. Η Volvo δεν έδωσε ακόμη στοιχεία επιδόσεων, αλλά ο χρόνος για το σπριντ των 0-100 km/h πρέπει να κατεβαίνει κάτω από τα 5” και για τα δύο μοντέλα. 

Σε αντίθεση με τα μοντέλα RS, Μ και AMG των Audi, BMW και Mercedes-Benz αντίστοιχα, τα βελτιωμένα Volvo από την Polestar είναι λιγότερο επιθετικά και κραυγαλέα από άποψη σχεδιασμού. Η εξωτερική διαφοροποίησή τους περιορίζεται στη σήμανση «Polestar Engineered», τις σπέσιαλ ζάντες και τις μαύρες και χρωμιωμένες διακοσμήσεις στην καροσερί.

Volvo XC60 Polestar Engineered

Όμως, σε γενικές γραμμές, η Volvo επιδιώκει τη νηφαλιότητα στην εμφάνιση, κάτι που συμβαδίζει με την εικόνα που έχει από καταβολής του ο Σουηδός κατασκευαστής. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι η Volvo σε αυτό που ποντάριζε πάντα τα ρέστα της ήταν και είναι η ασφάλεια. Και για του λόγου το ασφαλές, μπορεί τα XC60 και V60 να φτάσουν πράγματι τα 420 άλογα, αλλά σύντομα δεν θα μπορούν να πιάσουν πάνω από τα 180 km/h.

Η Volvo δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την άφιξη αυτών των εκδόσεων στην Ευρώπη, δεδομένου ότι το δελτίο Τύπου εξέδωσε προχθές 3/4 η Volvo Car USA. Θεωρούμε όμως, ότι οι παραπάνω εκδόσεις δεν θα αργήσουν κα κάνουν καριέρα και στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube