Volvo: Τα πρώτα σκίτσα του ηλεκτρικού XC40 [video]

Volvo: Τα πρώτα σκίτσα του ηλεκτρικού XC40 [video]

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της Volvo χαρακτηρίζεται από σκανδιναβικό στυλ και απλότητα στο σχεδιασμό.

Η Volvo, μετά από την επίσημη ανακοίνωση για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της που δεν θα είναι άλλο από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του XC40, δημοσίευσε μια σειρά από teaser που παρουσιάζουν μέρη από το εξωτερικό και το εσωτερικό του μοντέλου. Να θυμίσουμε πως η επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτρικού XC40 είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την Volvo, το νέο της μοντέλο θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους χάρη στην ανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται το ηλεκτρικό Volvo XC40

Volvo XC40

Όπως βλέπουμε από τα επίσημα σκίτσα, το ηλεκτρικό XC40 θα έχει καλυμμένη γρίλια η οποία πλέον φιλοξενεί τους αισθητήρες για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS).

Κάτω από το καπό θα υπάρχει επιπλέον χώρος αποσκευών 30 λίτρων, μιας και η μπαταρία είναι τοποθετημένη χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η θύρα φόρτισης στη θέση του ντεπόζιτου, η απουσία της εξάτμισης στο πίσω μέρος και μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες θα διαφοροποιούν το ηλεκτρικό XC40 από τα συμβατικά αδελφάκια του.

Volvo XC40

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το σουηδικό SUV θα είναι διαθέσιμο σε 8 εξωτερικές αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένης της νέας Sage Green metallic, ενώ θα προστεθούν και δύο νέα σχέδια τροχών 19" και 20".

Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του μοντέλου που έχει νέα γραφικά τα οποία παρουσιάζουν το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας και τον χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της φόρτισης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube